Politics Technology

Doi ingineri pentru sistemul de metrou rusesc sunt anchetați după ce au furat în secret secretul de energie electrică pentru a mina CRIPTOCURENȚA la locul de muncă

Inginerul șef al unui sistem de metrou rus și-a dat demisia după ce a fost prins folosind stația de rețea electrică a metroului pentru a extrage bitcoin, consumând mii de dolari de energie pe cheltuiala companiei.

Asta spune MUP Metroelectrotrans, compania care alimentează metroul din Kazan. Kazan este capitala Tatarstanului, un oraș situat la aproximativ 800 km (500 mile) la est de Moscova.

Demisia vine după un raport de joi al Comitetului de anchetă din Tatarstan, care a dezvăluit că a deschis un dosar penal împotriva a doi angajați ai Metro pentru abuz de puteri oficiale. Aceștia sunt suspectați de instalarea neautorizată a echipamentelor miniere de criptomonede la o stație electrică, consumând energie electrică în valoare de 352.000 ruble (4.700 dolari).

De asemenea, pe rt.com Putin semnează legea care legalizează Bitcoin și alte criptomonede, ridicându-le din „zona gri” legală rusească

Amândoi au recunoscut infracțiunea, a fost raportat.

Exploatarea prin criptomonedă folosește energie electrică și calculatoare de mare putere pentru a rezolva probleme de calcul matematic. Soluțiile sunt atât de complexe încât sunt imposibil de rezolvat manual și ar fi chiar dificil de finalizat cu succes pentru computerele obișnuite.

Odată rezolvată o problemă, proprietarul computerului este recompensat cu o monedă criptomonedă, cum ar fi bitcoin. S-a constatat că cei doi angajați ai Metro Kazan fură electricitate pentru dispozitivele lor de mare putere și, prin urmare, ar fi putut câștiga mulți bani.

În timp ce bitcoinul nu este curs legal în Rusia, un proiect de lege semnat de președintele Vladimir Putin în vara trecută a permis ca activele criptomonedelor să poată fi luate în calcul cu activele fizice, permițând cetățenilor ruși să dețină în mod legal bani virtuali de la începutul anului 2021. Înainte de aceasta, monedele cum ar fi Bitcoin se aflau într-o „zonă gri” legală, nu au fost nici legalizate, nici interzise.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.