Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

O rochie purtată de Judy Garland în filmul ‘Vrăjitorul din Oz’, dată dispărută acum 40 de ani, a fost regăsită

O rochie purtată de Judy Garland în filmul „Vrăjitorul din Oz” a fost regăsită după 40 de ani de când a fost dată dispărută, anunţă revista People.

Această rochie albastră i-a fost oferită în anii ’70 părintelui Gilbert Hartke, responsabil al departamentului de teatru al Universităţii Catolice din America, la Washington, potrivit news.ro.

Ţinuta emblematică a dispărut la un an de la donaţie. Ea a fost regăsit 40 de ani mai târziu, în iunie, când un membru al personalului didactic a descoperit-o din greşeală într-un sac de gunoi, scrie pe site-ul universităţii Matt Ripa, unul dintre profesori: „Clădirea noastră este în curs de renovare şi modernizare. Îmi aranjam biroul când am remarcat deasupra unei cutii de scrisori un sac de gunoi. Pe sac era scris un cuvânt al fostului nostru preşedinte care indica că l-a găsit în biroul său. M-am uitat din curiozitate în interior. Era o cutie de pantofi în care se afla rochia!”.

Rochia a fost autentificată de Muzeul Smithsonian.

Există în total cinci modele ale acestei ţinute purtată de Judy Garland în clasicul film al anilor 1940. Ele sunt foarte preţioase şi dorite de colecţionari: un model a fost vândut la licitaţie în 2015 pentru suma de 1,56 de milioane de dolari la casa Bonhams.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *