Politics Technology

Judecătorul federal încetează aplicarea interdicției din Arkansas privind operațiile, hormonii și blocanții pubertății pentru copiii transgender

Guvernul de stat din Arkansas nu poate aplica o lege care interzice medicilor să ofere tratamente care să confirme genul minorilor transgender, a decis un judecător federal, eliminând temporar interdicția, pe măsură ce un proces ACLU continuă împotriva sa.

Judecătorul de district american Jay Moody a acordat miercuri o hotărâre preliminară împotriva legii, în favoarea ACLU într-un proces lansat în mai . Instanța a decis că privarea pacienților de tratamentele în cauză „midstream” ar cauza „un prejudiciu ireparabil”.

„Interzicerea sănătății trans-Arkansas a fost BLOCATĂ de către instanță. Nu ne vom odihni până când această lege crudă și neconstituțională va fi lovită definitiv ” , a declarat filiala ACLU din Arkansas.

Aprobată în aprilie de către parlamentarii statului, interdicția de tratament ar interzice medicilor să ofere pacienți cu vârsta sub 18 ani intervenții chirurgicale care confirmă sexul, hormoni sau blocante ale pubertății. Ar pune, de asemenea, restricții privind fondurile de stat și acoperirea asigurărilor utilizate pentru aceste îngrijiri.

Înainte de ordonanța de miercuri, legea urma să intre în vigoare pe 28 iulie, dar acum va rămâne neaplicată pe măsură ce procesul ACLU va merge mai departe.

CITIȚI MAI MULT: Arkansas devine primul stat care interzice intervențiile chirurgicale, hormonii și blocanții pubertății pentru tinerii transgender

Deși măsura a fost blocată inițial de guvernatorul Asa Hutchinson, legiuitorul controlat de republican a statului a anulat veto-ul său cu marje largi în ambele camere. Guvernatorul și-a reiterat opoziția față de interdicție după hotărârea lui Moody's, pronunțând că în cele din urmă va fi anulată definitiv.

„Deși aceasta este o hotărâre preliminară, se pare că fapta va fi considerată neconstituțională din același motiv pentru care l-am pus drept de veto”, a spus el într-o declarație miercuri, adăugând că interdicția „a fost prea extremă și nu a oferit nicio ușurare ” Pentru tinerii trans care urmează deja astfel de tratamente.

ACLU a dat în judecată statul în mai, în numele a patru adolescenți transgender și a doi medici, susținând că interdicția de tratament este „crudă și neconstituțională” și ar fi „devastatoare pentru tinerii trans și familiile lor”. Este unul dintre mai multe cazuri similare pe care organizația pentru libertăți civile le urmărește în prezent, altele contestând interdicțiile la nivel de stat legate de sportivii transgender. Într- o altă hotărâre de miercuri, un judecător federal din Virginia de Vest s-a alăturat, de asemenea, ACLU, oprind statul de la aplicarea unei legi care urmărea să „protejeze” femeile biologice de a concura împotriva bărbaților biologici în sporturile școlare.

De asemenea, pe rt.com California impune BAN pentru călătoriile finanțate de stat în Florida și încă 4 state pentru legile LGBTQ „discriminatorii”

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.