Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

VIDEO – Bogdan Aurescu, criticat de Ion Cristoiu pentru ultima poziție: ‘Un lătrău. Noi suntem slugarnici băloși față de America’

SUA, Marea Britanie și alte state au acuzat China că se află în spatele unui campanii extinse de spionaj cibernetic. Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că se alătură demersurilor internaționale de condamnare a operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server și a campaniei cibernetice a Grupării APT40, asociată statului chinez. Gazetarul Ion Cristoiu a analizat în acest context gestul făcut de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, pe care îl califică drept o slugărnicie.

„Recent serverele Microsoft au fost atacate. Nu știm de cine. Statele Unite ale Americii, Anglia și Irlanda au declarat că au fost atacate de chinezi. Celelalte țări au stat liniștite. Aveți probă? Nu!

În primul rând că nu au probe. Așa vin și eu și spun că mi-a trimis un virus Ionuț Cristache. Din baie a ieșit trabucel. Trabucel este Bogdan Aurescu, care este cel mai prost, cel mai mediocru ministru de Externe din istoria României. Este cel care fuma trabuc. Este cel care a dat bani pentru așa-zisa opoziție din Belarus. Este de o rară agresivitate împotriva Rusiei și împotriva Chinei. Nu știu dacă îl pune Klaus Iohannis… El fiind un nărod, un neghiob, e genul de slugă băloasă care latră.

În cazul de față poate așa este. Dar eu n-am nicio probă.

Eu de jumătate de an aud un refren: Rusia și China declanșează atacuri cibernetice împotriva SUA. (…) Păi unde este arma prin care Statele Unite se apără? (…) Poate chiar așa este. Nu am o probă. Poate Rusia și China atacă cibernetic, iar SUA protestează. Protestează și trabucel, și România.

Păi în primul rând nu văd ce treabă avem noi. Nu ne-au atacat pe noi. De ce trebuie să vină și România să facă ham-ham?

Vine România și spune: suntem solidari cu SUA! Trabucel e solidar cu SUA. Vai de capul… Statele Unite nu mai fac față acestor atacuri și zic: băi, de ne-ar ajuta românii să dea din gură. Deci asta e esența. (…)

Adică România își exprimă solidaritatea cu Statele Unite ale Americii, care sunt ținta unor atacuri cibernetice. O să înceapă un război nuclear și România o să fie solidară cu SUA…

N-am înțeles niciodată agresivitatea acestui Bogdan Aurescu: un lătrău; ne-a vârât în toate prostiile posibile. Noi suntem o țară mică, mijlocie. Eu nu spun dacă NATO o cere să nu o faci. Dar noi facem mai mult decât cer.

Noi suntem slugărnicia băloasă. Așa cum românul e slugarnic față de șef, noi suntem slugarnici băloși față de America, față de Bruxelles. Uneori ei nici nu cer”, a spus gazetarul Ion Cristoiu în vlogul din 21 iulie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *