Politics Technology

Comitetul legislativ din Missouri a fost condamnat după ce a audiat despre predarea teoriei critice a rasei. Nu au participat

Mulți americani sunt în brațe, după ce a apărut că Missouri – un stat cu o istorie a sclaviei – a organizat o audiere a comitetului legislativ cu privire la predarea teoriei critice a rasei fără participarea vreunui negru.

Luni, comisia legislativă din Missouri, condusă de senatorul republican Cindy O'Laughlin, a organizat o audiere numai cu invitație cu privire la modul în care elevii de la grădinițe până la tinerii de 18 ani ar trebui să fie învățați despre rasă și rasism.

Cu toate acestea, evenimentul a fost lovit pe scară largă, după ce a apărut, nimeni prezent la ședință nu era negru. De fapt, O'Laughlin a recunoscut chiar că a vrut să folosească sesiunea pentru a auzi mai multe de la părinți care au fost supărați de lecțiile critice ale teoriei rasei și care „au fost practic respinși” de școlile lor locale, potrivit presei locale.

Unii oameni s-au dus pe Twitter pentru a-și dezvolta furia, descriind audierea ca pe o „prostie ridicolă”, deși alții au spus că nu au găsit deloc surprinzător în Missouri.

Chiar și primarul din Kansas City, Quinton Lucas, a condamnat audierea lui O'Laughlin, spunând că cei prezenți „se aliniază pe partea greșită a istoriei”. El a numit lipsa participanților negri ca un memento „crud” că statului nu-i pasă de vocile părinților sau copiilor negri. „Din păcate, nu este rar aici”, a scris el.

Perspectiva lui Lucas a fost puternic întărită de alții pe rețelele de socializare, dar unii au fost mai puțin politicoși în opoziția lor. O persoană a susținut„Missouri [rămânea] cu mândrie cu statutul său de stat sclav”, în timp ce altul a spus că nici măcar nu încearcă să-și ascundă disprețul față de oamenii negri.

„Întotdeauna am crezut că ei ar putea vorbi pentru noi … acest lucru nu este 1800 și nu suntem de 12 ani sclav,“ o persoană exasperați .

Un altul i-a pronunțat pe liderii comitetului drept „nebuni” și a sugerat că ușoara ar fi putut fi „intenționată cu răutate” de către Missouri GOP.

Tot pe rt.com Ca părinte, viteza pe care societatea și cultura occidentală o coboară în ura isterică de sine mă face să-mi fac griji pentru copiii mei

Președintele capitolului Missouri al Asociației Naționale pentru Avansarea Persoanelor Colorate, Rod Chapel, a etichetat întâlnirea drept „ridicolă”, adăugând că organizatorii doreau în mod clar doar să adune informații de la cei de pe o parte a argumentului.

În ceea ce este un stat tradițional conservator, mulți oameni s-au opus învățăturii teoriei critice a rasei – conceptul conform căruia rasismul este un element central al istoriei SUA și rămâne sistematic încorporat atât în ​​societatea americană în general, cât și în sistemul juridic în special.

Critica asupra predării teoriei rasei critice în Missouri a ajuns direct la vârf, guvernatorul Mike Parson și-a trimis marți opoziția la ceea ce el descrie drept „învățături extreme” în școlile din tot statul.

În trei tweet-uri, guvernatorul a spus că teoria raselor critice „nu este predată nicio afacere în sălile de clasă din Missouri”, dar a spus că ar trebui să fie de competența școlilor, cu contribuția părinților și a profesorilor, să decidă o cale de urmat.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.