Bitcoin Crypto Cryptocurrencies ESG ETF green Bitcoin mining renewable energy Viridi

ETF-ul de criptare a energiei verzi se lansează pe bursa din New York

În Statele Unite a fost lansat un fond tranzacționat la bursă, care se concentrează pe operațiuni și infrastructuri de exploatare criptografică mai ecologice.

Noul ETF Viridi Cleaner Energy Crypto-Mining și Semiconductor a început să se tranzacționeze marți, 20 iulie, pe bursa din New York sub simbolul „RIGZ”.

Produsul face parte din eforturile în creștere de a atrage investitori tradiționali, cu accent pe probleme de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

Viridi Funds, care a lansat noul produs de investiții, a declarat că fondul investește, de asemenea, în companii de infrastructură de criptare minieră și companii de semiconductori precum Samsung Electronics, Nvidia Corp. și Advanced Micro Devices, conform Law360 .

CEO-ul Viridi, Wes Fulford, fost director executiv al Bitfarms, a declarat că fondul se va concentra pe screeningul energiei curate. El a spus că migrația minieră din China către America de Nord a fost o veste bună, deoarece mai mult de jumătate din operațiunile miniere criptografice din regiune folosesc acum surse de energie regenerabile:

„Evident, cu ceea ce s-a întâmplat în China, puterea utilizată este dramatic mai mică decât la începutul lunii iunie. Și oferă, de asemenea, avantajul suplimentar că mai multă putere de calcul își găsește drumul către alte jurisdicții, descentralizând și mai mult rețeaua, ceea ce adaugă securitate. ”

Fulford a adăugat că Bitcoin și Ethereum abordează destul de bine „S” și „G” din principiile ESG, iar noul EFT va adăuga „E”. El a afirmat că lucrurile sunt încă în primele reprize ale acestei clase de active emergente și că un „val de fluxuri instituționale” trebuie să vină.

Legate de: Bitcoin verde: impactul și importanța utilizării energiei pentru PoW

Potrivit unui raport CNBC din 20 iulie, noile date arată că mineritul Bitcoin nu este la fel de rău pentru mediul înconjurător ca odinioară, datorită opririi mașinilor mai vechi mai puțin eficiente din China și operațiunilor care se mută în locații mai ecologice. America de Nord a sărit de pe locul cinci pe locul al doilea și acum reprezintă aproape 17% din totalul mineritului Bitcoin global.

Pe 18 iulie, Cointelegraph a raportat că operațiunile mari de exploatare criptografică din SUA vor beneficia foarte mult de cota de piață crescută și de dominarea ratei de hash. A numit Riot Blockchain, Marathon, Hut 8 și Hive Blockchain ca fiind potențial cei mai mari beneficiari ai marii migrații miniere din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.