Politics Technology

Producătorul auto global Stellantis va produce autoutilitare Fiat în Rusia

Vehiculele comerciale ușoare Fiat Scudo vor fi produse în Rusia până la sfârșitul anului 2022, a anunțat producătorul multinațional de automobile Stellantis.

Cel de-al cincilea cel mai mare grup auto din lume, cu 14 mărci în portofoliu, intenționează să producă vehicule Fiat la o fabrică de mașini din orașul rus Kaluga. Fabrica este o societate mixtă între Stellantis, care deține 70% din acțiuni, Mitsubishi Motors deținând restul de 30%.

Planul este de a transforma fabrica Kaluga într-un hub de export, producând motoare și mașini pentru export către Europa, America Latină și Africa de Nord.

De asemenea, pe rt.com, Fiat Chrysler și Peugeot spun „da” pentru crearea celui de-al patrulea producător de automobile din lume în fuziunea de 58 miliarde de dolari

" Sunt încântat să anunț că, pe lângă mărcile Peugeot, Citroën și Opel produse în Kaluga, vor fi adăugate și mașinile Fiat Professional anul viitor ", a declarat vicepreședintele senior al Stellantis pentru Eurasia, Xavier Duchemann, așa cum este citat de Reuters. El a adăugat că a văzut perspectiva ca „ începutul unei lungi istorii a noului brand în Kaluga ”.

În urmă cu zece ani, uzina Kaluga producea vehicule Fiat – și anume, Fiat Ducato -, însă producția a încetat odată cu încheierea parteneriatului dintre Fiat și grupul Sollers. În prezent, fabrica produce Peugeot 408, Citroën C4 sedan, Opel Zafira, Mitsubishi Outlander și Mitsubishi Pajero Sport, precum și mai multe autoutilitare Peugeot și Citroën. Fabrica este echipată cu două linii de asamblare, permițându-i să producă până la 125 de mii de vehicule pe an.

Pentru mai multe articole despre economie și finanțe, vizitați secțiunea de afaceri a RT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *