man Model National Știri

Echipa de gimnastică feminină a Statelor Unite a părăsit Satul Olimpic de la JO 2020, după ce mai multe sportive au fost depistate cu Covid deși erau vaccinate cu ambele doze de ser anti-Covid

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Dovada că nici măcar vaccinarea nu ferește de infecția cu SARS-CoV-2 e ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în Japonia. După cum „Adevărul” a scris aici, apar, mai nou, sportivi vaccinați cu ambele doze, dar depistați cu COVID-19. Toți sunt asimptomatici, nu dezvoltă forme grave ale bolii, dar vor avea de stat 10 zile în izolare și vor rata Jocurile Olimpice 2020. Pentru care s-au pregătit timp de cinci ani, după cum notează Adevărul.ro.

 

Luând cunoștință de această situație, toată echipa de gimnastică feminină a Statelor Unite a părăsit Satul Olimpic, care se confruntă, de vineri încoace, cu o creștere a numărului de infectări, după cum a anunțat NBC. Decizia a fost luată de comun acord și confirmată de antrenorii lotului, după ce minimum două jucătoare americane au fost testate pozitiv la coronavirus, în ciuda faptului că erau „complet” vaccinate. Sau ca o reacție adversă la vaccinare? Rămâne de văzut.

Katie Lou Samuelson, jucătoare americană în echipa de baschet 3X3, a anunțat pe Instagram că a făcut COVID-19 și că va rata JO 2020. Samuelson a fost vaccinată cu ambele doze. La rândul ei, Kara Eaker, rezervă în echipa de gimnastică a SUA, a fost testată pozitiv la Covid deși fusese vaccinată cu ambele doze de ser anti-Covid. Ea a fost extrasă din Satul Olimpic și plasată în izolare, urmând ca peste 10 zile să se  întoarcă în America.

 

Colegele sale, în frunte cu vedeta Simno Biles însă, speră să nu fie împiedicate să concureze la JO 2020 de vreo posibilă contaminare în Satul Olimpic. Tocmai de aceea s-au mutat la un hotel din Tokyo. „Credem că putem controla mai bine sportivii și să avem grijă de sănătatea noastră, dacă stăm într-un hotel”, a declarat antrenorul Cecile Landi pentru NBC. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *