man Model National Opinii

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL): Vladimir Putin minte cu premeditare spunând că România a ocupat Basarabia și Bucovina în 1918

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Vladimir Putin minte cu premeditare spunând că România a ocupat Basarabia și Bucovina în 1918. Atunci a avut loc, prin adeziune populară, Unirea cu România a celor doua vechi provincii Românești, la 27 Martie 1918 Basarabia respectiv 28 Noiembrie 1918 Bucovina, lucruri pe care sunt convins că atat președintele Rusiei cât și administrația de la Kremlin le cunosc foarte bine. 

Ceea ce face Putin este doar să insulte în stilul regimului sovietic Poporul Român și să reia niște teze ale istoriografiei si politicii sovietice care a încercat să deturneze propagandistic invazia sovietică asupra Basarabiei si Bucovinei într-un fals act de „eliberare” a unui fantasmagoric „popor moldovenesc” vorbitor de „limbă moldovenească” ținut de Regatul României sub o așa zisa „ocupație”. 

Aceste afirmații care sfidează realitatea și care ponegresc direct România, fiind făcute de la cea mai înaltă tribună a Federației Ruse, reprezintă o deturnare a realității și un gest prin care Rusia de astăzi nu face decât să își asume continuitatea regimului criminal comunist de tip sovietic. 

Practic, regimul de la Moscova caută justificări pentru un totalitarism odios de a cărui paradigmă ideologică pare a refuza a se desprinde și acum, la 30 de ani de la prăbușirea URSS, când credeam că niciun stat responsabil nu mai poate fi nostalgic după „inchisoarea popoarelor” în care au fost uciși, deportați, arestați, spoliati și persecutați frații noștri din Basarabia și Bucovina care au purtat o unica „vină”: „vina” de a fi Români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *