Politics Technology

„Nu știi despre ce vorbești!”: Fauci ÎL PIERDE cu senatorul Rand Paul pentru acuzațiile de finanțare din laboratorul Wuhan

Consilierul pentru coronavirus de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, i-a spus senatorului Kentucky Rand Paul „Nu știți despre ce vorbiți”, după ce Paul l-a acuzat că a mințit despre presupusul său rol în cercetarea controversată a virusului din China.

Întrebându-l pe Fauci în cursul unei audieri a comisiei de sănătate a Senatului, marți, despre răspunsul guvernului la coronavirus, senatorul Paul (R) a sugerat că Fauci a mințit Congresul în mai, când a spus că Institutul Național de Sănătate (NIH) nu finanțează așa-numitul „câștig Cercetări despre funcții la Institutul de Virologie Wuhan din China, considerat de mulți ca fiind sursa pandemiei coronavirusului.

Tot pe rt.com Rand Paul spune că el și familia sa au primit „amenințări cu moartea” ca urmare a ciocnirilor cu Fauci pe Covid-19

„Nu am mințit niciodată înaintea Congresului și nu retrag această declarație”, a răspuns Fauci.

Paul a prezentat o lucrare academică din 2015 care afirmă că o astfel de cercetare a avut loc la laboratorul Wuhan și a fost parțial finanțată de NIH. Un om de știință din SUA a analizat lucrarea și a concluzionat că cercetarea din cadrul „părea să îndeplinească definiția câștigului funcției” – dar că nu a dus la crearea noului coronavirus. Termenul „câștig de funcție” se referă la modificarea și creșterea transmisibilității virusurilor animale pentru a studia mai bine efectul acestora asupra oamenilor.

„Această lucrare la care faceți referire a fost judecată … în sus și în jos, în lanț, ca nefiind un câștig de funcție” , a răspuns Fauci, înainte ca Paul să intervină.

„Luați un virus animal și creșteți transmisibilitatea acestuia la oameni, spuneți că nu este un câștig de funcție?” Întrebă Paul.

„Este corect, și senator Paul, nu știi despre ce vorbești, cu sinceritate, și vreau să spun asta oficial”, se răsti Fauci.

În ciuda definiției proprii a lucrării referitoare la cercetarea câștigului funcției, aparent aceeași cu cea a lui Paul, omul de știință de la Casa Albă a insistat în continuare că cercetarea prezentată în lucrarea din 2015 „nu este” același lucru.

Tot pe rt.com, Biden îl apără pe Fauci după ce senatorul Hawley se alătură GOP și cere ca șeful medical de la Casa Albă să demisioneze sau să fie demis.

Lucrarea în sine nu dovedește că coronavirusul Covid-19 a fost creat în laboratorul Wuhan, dar implică faptul că s-au efectuat cercetări similare asupra coronavirusurilor purtate de lilieci acolo, cu sprijinul financiar al NIH. O astfel de cercetare se făcea în SUA, dar a fost întreruptă de administrația Obama în 2014 și ulterior externalizată către China. Între 2015 și 2019, laboratorul Wuhan a primit, deși indirect, mai mult de 800.000 de dolari subvenții de la NIH. 600.000 de dolari în plăți au fost acordate institutului prin intermediul EcoHealth Alliance, o firmă de cercetare privată, și 216.000 de dolari prin intermediul Universității din California, Irvine.

Paul a sugerat în repetate rânduri că Covid-19 își are originea în laboratorul din Wuhan și l-a acuzat marți pe Fauci că a încercat să „danseze” în jurul presupusei sale „responsabilități pentru patru milioane de oameni care mor în întreaga lume din cauza unei pandemii”. Cu toate acestea, în ciuda acuzațiilor lui Paul, nu s-a găsit nicio armă de fumat care să lege NIH de tulpina de coronavirus care a declanșat pandemia în curs de desfășurare.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.