Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

VIDEO| Joe Biden: Facebook ucide oamenii, singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi

Preşedintele american Joe Biden a revenit asupra aprecierii că platformele social media, precum Facebook, „ucid oameni” prin găzduirea de informaţii false legat de vaccinurile anti-Covid.

Întrebat vineri la Casa Albă de un reporter legat de rolul „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie, el a spus: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi”.

Marţi, tot la Casa Albă, el a insistat că a vrut să spună „exact ce am spus”, dar a subliniat că scopul retoricii sale a fost de a intensifica presiunea asupra companiilor pentru a acţiona, scrie Agerpres.ro.

Speranţa mea este ca Facebook, în loc să o ia personal că spun cumva că «Facebook ucide oamenii», să facă ceva legat de dezinformare”, a declarat Biden.

Remarcile lui de la finalul săptămânii trecute au stârnit o reacţie puternică din partea companiei.

Facebook a replicat atunci că a fost mai eficientă decât Guvernul în promovarea vaccinării anti-Covid. „Nu ne vom lăsa distraşi de acuzaţii care nu sunt susţinute de dovezi. Dovezile arată că Facebook ajută la salvarea de vieţi. Punct”.

Datele arată că 85% dintre utilizatorii Facebook din SUA au fost sau vor să fie vaccinaţi împotriva Covid-19”, a spus Guy Rosen, vice-preşedinte al companiei. „Obiectivul preşedintelui Biden a fost ca 70% dintre americani să fie vaccinaţi până pe 4 iulie. Facebook nu este motivul pentru care acest obiectiv nu a fost atins”, a adăugat el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *