Politics Technology

Agenții de la Casa Albă și Pelosi vaccinați au prins Covid-19 de la fuga democraților din Texas – rapoarte

Un oficial de la Casa Albă și un membru al personalului președintelui Camerei Nancy Pelosi prezintă simptome ușoare ale Covid-19 după ce au petrecut timp cu delegația democraților din Texas adăpostită la Washington. Ambii au fost vaccinați.

Personalul pentru Pelosi (D-California) i-a ajutat pe texani în jurul Capitoliei SUA săptămâna trecută, după ce au fugit în DC în încercarea de a bloca un proiect de lege republican privind integritatea alegerilor în legislatura de stat. Personalul respectiv a participat apoi la o recepție pe acoperiș la un hotel de pe strada K, miercuri trecut, împreună cu oficialul de la Casa Albă, care ulterior a dat pozitiv, a raportat marți Axios.

Ambele persoane au fost „ușor simptomatice” și au fost complet vaccinate, a menționat publicația. Numele lor nu au fost dezvăluite. Până în prezent, șase din cei 50 de democrați din Texas au dat rezultate pozitive pentru virus, în ciuda faptului că au fost complet vaccinați.

Confirmând că un oficial „complet vaccinat” a dat rezultate pozitive luni, Casa Albă a declarat că nu li s-a permis accesul în campus și că unitatea medicală a efectuat interviuri de urmărire a contactelor și a stabilit că nu a existat „niciun contact strâns” cu directorii – de exemplu , Președintele Joe Biden sau vicepreședintele Kamala Harris – și personalul.

De asemenea, pe rt.com, Kamala Harris nu va fi pusă în carantină după ce va fi în contact cu doi democrați pozitivi din Covid-19 din Texas

Harris s-a întâlnit anterior cu delegația democraților din Texas, dar a spus că nu va fi pusă în carantină, deoarece nu se califică drept „contact strâns”. Testul propriu din weekend a revenit negativ.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat marți că asistentul în cauză avea „simptome ușoare”. Ea a confirmat, de asemenea, că au existat „infecții descoperite” suplimentare în rândul personalului vaccinat, dar nu a spus câte sau când. În conformitate cu angajamentul administrației față de transparență, aceasta va elibera informațiile în mod proactiv dacă „ofițerii comisari” – adică asistenții prezidențiali – vor da rezultate pozitive, a spus ea.

De asemenea, pe rt.com MAI MULTE Democrații din Texas s-au dovedit pozitivi pentru Covid-19 după ce au „fugit” de stat pentru a omite votul și a se împotrivi cu Kamala Harris și alții

Purtătorul de cuvânt al lui Pelosi, Drew Hammill, a identificat personalul drept „un purtător de cuvânt superior complet vaccinat în biroul de presă al vorbitorului” și a spus că întregul birou funcționează de la distanță, cu excepția celor care nu au avut nicio expunere la persoana respectivă sau au dat recent rezultate negative. Personalul „nu a avut niciun contact cu difuzorul de la expunere”, a adăugat Hammill.

Întrebat despre asta marți, Pelosi a spus că este „cu atât mai mult un motiv pentru noi toți să fim vaccinați, așa cum a fost și el. Poartă o mască. Luați toate măsurile de precauție. ”

Deși atât Biden, cât și Pelosi sunt complet vaccinați, există îngrijorări în ceea ce privește vârsta lor avansată – 78 și, respectiv, 81 de ani – care ar putea să le prezinte un risc mai mare de complicații dacă sunt infectați.

De asemenea, Psaki nu a fost de acord cu reporterii care au întrebat dacă vizita texanilor s-a ridicat la un eveniment de „superspreader” , care nu i-a oprit pe unii în mass-media și în Congres să folosească termenul.

Dr. Brian Monahan, medicul curant al Capitoliei, a confirmat că „mai mulți” angajați ai congresului și un membru al Congresului s-au infectat cu coronavirusul, în ciuda vaccinării complete. El a dat vina pe așa-numita variantă Delta a virusului, despre care se spune că este mai contagioasă decât tulpina inițială.

Guvernatorul Texas, Greg Abbott, un republican, a amenințat că arestează parlamentarii fugari pentru că au întrerupt procedurile legislativului. Cei 50 de democrați s-au angajat să rămână în DC – acolo unde se află în afara jurisdicției lui Abbott – atâta timp cât este nevoie pentru a bloca proiectul de lege privind integritatea alegerilor, ceea ce au susținut că reprezintă o suprimare rasistă a alegătorilor. Ei și-au comparat situația cu sclavia.

„Ce îi faci unui sclav dacă nu faci altceva decât să-i arestezi când fug?” a declarat Senfronia Thompson, reprezentant pentru Harris, vineri. „Am fugit din Texas și, dacă vor să mă aresteze, mergeți mai departe. Sunt gata să fiu arestat. ”

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.