Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

Tiruri de rachetă din Liban înspre Israel, armata israeliană ripostează

Armata israeliană a lansat tiruri în direcţia Libanului în ripostă la două rachete lansate de pe teritoriul acestuia împotriva Israelului, marţi dimineaţa, a anunţat armata statului israelian într-un comunicat citat de AFP.

Una dintre rachete a fost interceptată de sistemul antirachetă Domul de fier, iar cealaltă a căzut pe un teren viran, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.
Surse de securitate libaneze au confirmat că au fost lansate rachete de tip Grad înspre Israel din sudul Libanului, dar armata libaneză încă nu i-a identificat pe autorii tirurilor.

Ministrul israelian al apărării, Benny Ganz, a desemnat Libanul ca fiind „responsabil de operaţiuni teroriste lansate de pe teritoriul său”.

„Nu vom permite transformarea crizei sociale, economice şi politice din Liban într-o ameninţare de securitate pentru Israel”, a transmis pe Twitter ministrul israelian.

Ultimele tiruri de rachetă înspre Israel provenite din Liban au fost înregistrate în mai, în timpul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *