Politics Technology

Faceți cunoștință cu „Checkmate”: Putin a organizat un tur ghidat al noului avion de luptă stealth ultramodern rus la MAKS 2021 Air Show

Președintele rus Vladimir Putin a inspectat noul avion de luptă furtunos manevrabil Sukhoi Checkmate, de generația a cincea, la spectacolul anual MAKS Air Show din țară, un avion declarat pentru a fi un rival al faimosului fulger F-35 al SUA.

Marți, chiar în afara Moscovei, președintelui i s-a făcut un tur al avionului pe care Rusia speră să îl poată transforma în jocul de aviație militar rus.

MAKS 2021, o uriașă expoziție internațională de aviație, este găzduită pe aeroportul Jukovski în perioada 20-25 iulie.

Checkmate este realizat de producătorul istoric aerospațial Sukhoi, o companie deținută în principal de guvernul rus, prin conglomeratul Rostec.

Potrivit RIA Novosti, avionul este primul avion de luptă ușor multifuncțional monomotor din generația a cincea a Rusiei și poate zbura la o viteză maximă de Mach 1,8-2 și ajunge la o altitudine de 16,5 km.

De asemenea, pe rt.com Rusia dezvăluie o nouă variantă de dronă de atac mortal, deoarece șeful militar-industrial spune că țara va deveni un jucător major pe piața de export

Dezvăluirea a avut loc la doar o zi după ce Sukhoi a lansat un teaser video, care descrie figuri din Emiratele Arabe Unite, India, Vietnam și Argentina care primesc mesajul „Se apropie”, sugerând că acesta ar putea fi destinat în principal exportului străin. Potrivit rapoartelor, este planificat ca primele livrări să înceapă în 5,5 ani.

Săptămâna trecută, directorul executiv al agenției de știri aviatice Aviaport, Oleg Panteleyev, a sugerat că noul luptător rus va rivaliza cu F-35 a cincea generație a SUA pentru export, menționând că Moscova a invitat delegații din 65 de țări diferite să viziteze aerul spectacol.

„Nu există nicio îndoială că, în acest deceniu, Rusia va fi capabilă să restabilească tandemul platformelor de avioane revoluționare: Su-57 greu [luptător de generația a cincea] și un nou avion ușor conceput pentru a face față sarcinilor tactice”, a spus Panteleyev.

De asemenea, pe rt.com, compania rusă dezvăluie planul unei fabrici de 52 de milioane de dolari pentru a produce în masă UAV-uri, deoarece dronele joacă un rol mai mare și mai vital în operațiunile militare

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.