Altcoins Bitcoin Bitcoin Price BTC Markets china Crypto Cryptocurrencies Market Update Markets

Cererea instituțională pentru Bitcoin se evaporă pe măsură ce BTC se luptă sub 31.000 USD

Drumul stâncos pe care Bitcoin ( BTC ) a fost în ultimele două luni a continuat pe 19 iulie, deoarece o mișcare anticipată pe scară largă s-a concretizat luni în primele ore și a scăzut prețul BTC sub 31.000 USD.

Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView arată că un val de vânzări la jumătatea zilei a împins prețul BTC la un nivel minim de 30.400 USD înainte ca sosirea taurilor să ofere suport și să ridice prețul înapoi la 30.850 USD.

Grafic BTC / USDT pe 4 ore. Sursa: TradingView

Piața, în ansamblu, continuă să se confrunte cu o bătălie ascendentă, deoarece exodul minerilor în urma represiunii Chinei asupra industriei miniere a dus la a patra ajustare negativă consecutivă a dificultății miniere Bitcoin, cifră care a scăzut cu aproape jumătate de la mijlocul lunii mai.

Volum greu de aproape 31.700 USD

Prezentări despre starea actuală a rețelei Bitcoin au fost furnizate în cel mai nou raport de la Glassnode, care a stabilit stadiul privind UTXO Realized Price Distribution, o valoare care identifică profilurile de volum pe lanț în diferite grupuri de prețuri.

Bitcoin UTXO a realizat distribuția prețurilor. Sursa: Glassnode

Datele actuale arată că 10,5% din oferta circulantă de BTC a tranzacționat în intervalul cuprins între 31.000 și 34.300 USD, cel mai înalt nivel observat de la un preț de 11.000 USD.

Deși acest lucru indică un nivel sănătos de volum la nivelul actual, este important să rețineți că, în cazul în care prețul BTC va scădea, următoarele niveluri semnificative de asistență sunt de 26.500 USD, 23.300 USD și 18.800 USD.

Apetitul instituțional pentru BTC se dizolvă

Retragerea la nivel de piață din luna mai a dus la o scădere semnificativă a interesului din partea investitorilor instituționali, care acum par să se afle în modul de gestionare a riscurilor, pe măsură ce prețul BTC se luptă să urce mai mult.

Dovezi ale scăderii dobânzii pot fi găsite examinând prețul de piață al GBTC, care continuă să se tranzacționeze la o reducere de -11,0% până la -15,3% sau observând intrările nete către ETF Purpose, care a încetinit semnificativ. Datele de la Glassnode arată că ETF a înregistrat o ieșire netă de -90,76 BTC, care este cea mai mare ieșire de la mijlocul lunii mai.

Scopul fluxurilor de ETF Bitcoin. Sursa: Glassnode

Deși activitatea instituțională a fost dezactivată, depozitele în lanț ale BTC la schimburi continuă cu peste 28.700 BTC, cel mai mare flux din peste o lună și jumătate, având loc pe 16 iulie.

Intrare Bitcoin la toate schimburile. Sursa: CryptoQuant

Intrările în perioadele de consolidare și corecții sunt adesea văzute ca evoluții negative, deoarece pot duce la creșterea vânzărilor, ceea ce poate duce la o defalcare a prețurilor pe termen scurt.

Glassnode a subliniat, de asemenea, intrarea netă de 1.780 BTC către birourile de tranzacționare fără prescripție medicală (OTC) din ultimele două săptămâni ca „trecând împotriva tendinței structurale a ieșirilor în vigoare din noiembrie 2020”.

Soldul total Bitcoin deținut de birourile OTC. Sursa: Glassnode

Glassnode a spus:

„Rămâne de văzut dacă acest flux net este doar un impact pe termen scurt sau semnele timpurii ale unei inversări a echilibrului cererii și ofertei.”

Legate de acestea : instituțiile sunt prudente, deoarece produsele criptografice au cel mai mic volum din octombrie

Preocupările Covid-19 își afectează piețele ag

Piața criptomonedelor nu a fost singura piață care s-a confruntat cu o presiune descendentă pe 19 iulie, deoarece creșterea cazurilor Covid-19 a dus la o retragere pe piețele financiare globale.

S&P 500, DOW și NASDAQ au închis ziua în scădere cu 1,59%, 2,09% și respectiv 1,06%.

Dintre primele 200 de criptomonede, singurele două performanțe notabile ale zilei au fost un câștig de 24% pentru Bitcoin Standard Hashrate Token (BTCST) și un raliu de 17% de la Dash ( DASH ).

Performanța zilnică a pieței criptomonedelor. Sursa: Coin360

Limita globală a pieței criptomonedelor se ridică acum la 1.245 trilioane de dolari, iar rata de dominație a Bitcoin este de 46,3%.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.