National Opinii Politică Societate Știri

Filarmonica de stat Oradea continuă sesiunea estivală cu un concert Ceaikovski, în aer liber

Filarmonica de stat Oradea continuă sesiunea estivală prezentând joi, în aer liber, un concert Ceaikovski, având o distribuţie de excepţie, cu pianistul Mihai Diaconescu, dirijorul Vladimir Lungu şi, în premieră la Oradea, un pian digital Bosendorfer Concert Grand 280VC – Vienna Concert, potrivit agerpres.ro.

„În primul rând ne bucurăm să îl avem la pupitru pe maestrul Vladimir Lungu, reîntors la Oradea după 15 ani. În 2006, mulţi melomani îşi aduc aminte cu plăcere de dânsul când a dirijat spectacolul de operă Traviata. În acest răstimp, maestrul a fost la conducerea unor orchestre cu nume sonore şi chiar director muzical al unui teatru liric in Turcia. Suntem onoraţi că a acceptat invitaţia noastră”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul interimar al filarmonicii, Carmen Rus.

Despre invitatul pianist Mihai Diaconescu, managerul a menţionat faptul că este exponentul unei generaţii relativ tinere de instrumentişti, dar unul care şi-a consacrat deja numele pe scenele marilor săli de spectacole din întreaga lume.

Programul P. I. Ceaikovski va începe cu Uvertura Romeo şi Julieta, urmată de Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră, o lucrare care, potrivit managerului Carmen Rus, „îi este foarte dragă pianistului”.

Dincolo de aceşti invitaţi de marcă, publicul meloman va fi surprins de prezenţa unui pian Bosendorfer Concert Grand 280VC – Vienna Concert, adus prin sponsorizare.

„Este un pian digital al noii generaţii de piane, îmbinând oarecum tradiţia unui Bosendorfer cu tot ce înseamnă inovaţie. Rămânând până la urmă fidel sunetului cu care ne-a obişnuit Bosendorfer, dar adăugându-i tehnologie performantă. Este pentru prima dată când ajunge în Oradea un instrument de acest gen”, a precizat Carmen Rus.

Concertul simfonic va avea loc joi, 22 iulie, de la ora 20, în curtea Episcopiei Romano-Catolice, cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară. În caz de vreme nefavorabilă, concertul se va susţine vineri, 23 iulie, ora 20, în aceeaşi locaţie. Preţul unui bilet de intrare este de 40 de lei.

Biletele se pot achiziţiona de la Casieria Filarmonicii de Stat din Oradea, str. Moscovei nr. 5 şi on line, pe https://www.bilete.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *