Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

Echipele Apelor Române intervin în mai multe județe din țară pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă

Echipele Apelor Române intervin la această oră pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă şi refacerea secţiunilor de transport a albiilor râurilor Ocholişel, Ocoliş şi Sohodol (afluenţii ai râului Arieş), în judeţele Alba şi Cluj, precum şi pe râul Ampoi, afluent de dreapta al râului Mureş (bazinul hidrografic Mureş) şi pe râul Schit în staţia hidrometrică Ceahlău, pe malul drept al râului Cracău, în comuna Bodeşti, judeţul Neamţ (bazinul hidrografic Siret), potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Apelor Române remis marţi AGERPRES, viitura formată pe râul Târgului va fi preluată în condiţii de siguranţă în acumularea Râuşor (bazinul hidrografic Argeş-Vedea).

În ultimele 24 de ore, precipitaţii însemnate cantitativ, scurgeri rapide de pe versanţi şi viituri rapide, cu efecte locale severe, s-au produs cu precădere în bazinele hidrografice Mureş, Buzău-Ialomiţa, Siret, Argeş-Vedea şi Olt. În cursul nopţii, în judeţele Hunedoara, Harghita, Covasna s-au înregistrat, punctual, cantităţi de precipitaţii de peste 100 l/mp.

Potrivit sursei citate, la această oră, sunt depăşite cotele de atenţie pe râurile: Bughea (la staţia hidrometrică Bughea de Jos), judeţul Argeş; Abrud (staţia hidrometrică Câmpeni), în judeţul Alba, Bârsa (staţia hidrometrică Zărneşti), în judeţul Braşov, Târgului (la staţia hidrometrică Voina) în judeţul Argeş, râul Bolătău (la staţia hidrometrică Poiana Largului) în judeţul Neamţ.

În prezent, viiturile formate pe cursurile de apă în administrarea Apelor Române sunt tranzitate în condiţii de siguranţă, susţin reprezentanţii Apelor Române.

„Precizăm faptul că pagubele semnificative cu caracter local au fost provocate preponderent de scurgerile de pe versanţi, torenţi şi râurile mici, necadastrate. În continuare, sunt prognozate precipitaţii cod portocaliu şi galben pe mai multe râuri. Specialiştii noştri monitorizează în teren situaţia hidrologică a cursurilor de apă şi sunt pregătiţi de intervenţie”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.