Life Lifestyle man National Politică Politics Technology

Decis: Iată când va examina Curtea Constituțională rezultatele alegerilor

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Curtea Constituțională (CC) va examina rezultatele alegerilor parlamentare anticipate vineri, 23 iulie, la ora 10.00.

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat Curții Constituționale raportul cu privire la rezultatele alegerilor din 11 iulie 2021.

După cum informează CC, instituția a primit raportul și hotărârea cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor, precum și alte documente electorale pentru validarea mandatelor de deputat și a confirmării listelor candidaților declarați supleanți, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate. 

Confirmarea rezultatelor alegerilor la Curtea Constituțională trebuie să aibă loc în termen de cinci zile, dacă este finalizată examinarea tuturor contestațiilor.

Alegerile în Moldova

Amintim că pe 11 iulie, în Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Conform rezultatelor după procesarea a 100% din procesele verbale, PAS a adunat 52,80 la sută dintre voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 27,17%, Partidul Politic „ȘOR” – 5,74%.

Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA – 1,45%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *