National Opinii Politică Societate Știri

Bosch deschide aplicaţiile pentru programul Junior Managers, dedicat formării şi modelării viitorilor lideri

Bosch a deschis aplicaţiile pentru programul Junior Managers, dedicat formării şi modelării viitorilor lideri din companie, potrivit unui comunicat remis marţi de societatea comercială.

În acest an, Bosch derulează ediţia a opta a programului Junior Managers, care pregăteşte tineri absolvenţi cu rezultate universitare foarte bune şi cu potenţial excepţional pentru a prelua roluri de lideri în organizaţie, se menţionează în comunicat.

Bosch a deschis şapte poziţii pentru România, posturi adresate celor interesaţi atât de domeniul comercial, cât şi de cel tehnic, în cadrul unităţilor sale de producţie din Cluj şi Blaj, scrie Agerpres.ro.

Durata programului variază între 18 şi 24 de luni. Anual, prin intermediul programului de recrutare, Bosch oferă oportunităţi de carieră în diferite arii de interes, de la inginerie de producţie sau calitate, până la contabilitate de gestiune, logistică, sau resurse umane.

În prezent, Junior Managers numără la nivel naţional 25 de absolvenţi şi tineri talentaţi, care se regăsesc în diferite etape ale pregătirii şi formării lor profesionale ca viitori lideri, fiind expuşi tuturor ariilor specifice activităţilor de producţie, atât în ţară cât şi în alte locaţii Bosch din lume, se precizează în comunicat.

Din 2014, peste 1.300 de tineri şi-au manifestat interesul pentru programul Junior Managers şi au acceptat provocarea de a-şi dovedi abilităţile pe parcursul unui proces amplu şi intens de selecţie. Structurat ca un pachet individual de dezvoltare, program presupune un ritm de învăţare accelerată care oferă o privire de ansamblu asupra afacerii Bosch în toată complexitatea sa, cu o abordare practică.

În timpul programului, participanţii trec prin diferite fabrici, divizii şi departamente ale companiei. În mod responsabil, aceştia participă la sarcini asociate activităţii şi proiectelor zilnice şi au acces la propriul buget de instruire. În plus, participanţii beneficiază de o expunere complexă la ariile principale din business-ul Bosch, atât în ţară cât şi în alte locaţii din lume, trecând printr-o succesiune de staţii a câte patru până la şase luni fiecare.

Astfel, aceştia au posibilitatea de a combina expunerea la funcţiuni comerciale cu cele tehnice, cărora li se adaugă şi o staţie externă într-una din locaţiile Bosch din afara ţării. Viitorii lideri îşi pot cultiva competenţele în domeniile lor de interes, pe segmentele în care care performează cel mai bine şi care vor face diferenţa în evoluţia viitoare a organizaţiei.

De asemenea, participanţii beneficiază de mentorat direct din partea experţilor Bosch, dar şi de o diversitate culturală şi a proiectelor, cărora li se adaugă interacţiunea permanentă cu tehnologii de ultimă generaţie. Programul îşi propune ca tinerii ce astăzi sunt la început de drum să îşi poată asuma responsabilitatea de a conduce un departament, după o perioadă de şase până la opt ani de la absolvire, potrivit comunicatului.

Pentru Junior Managers, Bosch caută persoanele care au atât rezultate academice excepţionale şi un potenţial identificat în parcursul procesului de selecţie, cât şi capacitatea de a lucra în echipă şi de a-i motiva pe ceilalţi, excelente abilităţi interpersonale şi deschidere pentru de a-şi extinde rapid nivelul de cunoştinţe şi competenţele profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.