Bitcoin Bitcoin Analysis BTC price Coronavirus Delta COVID-19 Delta Crypto Cryptocurrencies Delta Variant Dow Jones Federal Reserve Nasdaq Composite S&P 500 US Economy Wall Street

Bull Bitcoin prezintă 7 pași către mai mult stimul fiscal și prețuri mai ridicate ale BTC

O recentă vânzare pe piața Bitcoin ( BTC ) și-a împins prețurile sub suportul psihologic cheie de 30.000 de dolari.

În timp ce mișcarea criptomonedei în jos a determinat mulți analiști, inclusiv Vijay Nayyar de la Luno exchange și Jehan Chu de la Kinetic Capital, să prezică o nouă mișcare depresivă sub 25.000 de dolari, Anthony Pompliano a oferit o perspectivă optimistă contrastantă.

Fondatorul Morgan Creek Digital Assets a pus piețele riscurilor pe temerile variantei Delta a COVID-19, cu răspândire rapidă. El a menționat că, în ansamblu, guvernele vor introduce programe de „stimulare monetară mai agresivă” în cazul în care noua tulpină de coronavirus se va răspândi la scara versiunii sale Alpha.

„Istoria nu este neapărat un indicator al viitorului, dar este greu de imaginat un scenariu în care, dacă am avea un al doilea val de blocaje, nu am mai obține eforturi de stimulare monetară mai agresive”, a scris Pompliano într-un newsletter.

„Dacă s-ar întâmpla acest lucru, am vedea probabil că toate activele vor continua să crească din ce în ce mai mult”.

Spunând acest lucru, Pompliano a imaginat că drumul către mai multă lichiditate în dolari ar dori să vină în șapte etape succesive, așa cum se arată în instantaneul de mai jos:

Cele șapte etape potențiale viitoare, pe măsură ce noua variantă Delta va reveni la nori. Sursa: Newsletter Anthony Pompliano

Așteptarea riscului FOMO

Declarațiile lui Pompliano au apărut pe măsură ce piața Bitcoin a căzut în sincronizare cu alte active risc-on de pe glob pe 2 iulie.

De exemplu, toți cei trei indici de pe Wall Street – S&P 500, Nasdaq Composite și Dow Jones Industrial Average – au înregistrat cele mai puternice scăderi în săptămâni. De asemenea, aurul a scăzut până la 1.795,12 dolari pe uncie, dar mai târziu s-a recuperat la 1.812.145 dolari pe uncie.

Bitcoin a alunecat în tandem cu piața de capital din SUA pe 20 iulie. Sursa: TradingView

Între timp, obligațiunile guvernamentale din SUA s-au adunat alături de dolar, arătând că investitorii se îndreaptă spre paradisuri sigure pe fondul tulburărilor pieței globale.

În spatele crizei, au raportat presei globale, se afla o listă tot mai mare de îngrijorări legate de redresarea economică. Varianta Delta a COVID-19 s-a răspândit rapid, reluând dialogul în mai multe țări cu privire la faptul dacă autoritățile ar trebui să refacă blocarea și să limiteze activitatea economică.

"Speranța a fost că vaccinurile [COVID-19] ne vor oferi finalul jocului", a declarat pentru Financial Times Mohammed Kazmi, manager de portofoliu la Union Bancaire Privee. "Acum, investitorii se uită la Marea Britanie și există un pic de teamă în ceea ce privește redeschiderea atât de agresivă, când cazurile sunt încă atât de mari."

Kazmi a adăugat că piețele se îndepărtează acum de speranțele unei redresări în formă de V și se simt nesiguri cu privire la viitorul economiilor lor.

Corelat: Modelul stoc-la-flux posibil invalidat deoarece prețul Bitcoin pierde 30.000 USD

Comentariile lui Pompliano au apărut și când Rezerva Federală a cochetat cu ideea de a-și ridica ratele de împrumut aproape de zero până la sfârșitul anului 2023 pentru a reduce inflația în creștere.

În plus, mai mulți oficiali ai băncii centrale au favorizat, de asemenea, ideea reducerii programului lor agresiv de cumpărare a activelor de 120 de miliarde de dolari pe lună, deși președintele Fed, Jerome Powell, a precizat că Fed intenționează să pună la punct politica de relaxare cantitativă până când economia SUA își va reveni complet.

James Wo, fondator și director executiv al firmei globale de investiții în blockchain și active digitale Digital Finance Group, a mai menționat că, chiar dacă industria Bitcoin a întâmpinat o volatilitate negativă în acest ciclu actual de piață, elementele fundamentale care au determinat creșterea valorii piețelor sale și a celorlalte piețe toate în 2020 continuă neafectate. El a adăugat:

„Orice combinație de narațiuni care au adus active digitale la acest preț redus poate fi eliminată din listele de FUD care ar fi afectat în cele din urmă prețul întregii piețe.”

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.