Politics Technology

Pe fondul ploilor și al inundațiilor, China trimite militari pentru a opri prăbușirea barajului „iminent” în Henan

Pe măsură ce inundațiile fac ravagii în provincia chineză Henan, armata a fost trimisă pentru a preveni prăbușirea unui baraj. Apele de inundație au spălat deja două baraje în altă parte a Chinei săptămâna aceasta.

Ploile abundente și apele inundațiilor în creștere au copleșit marți provincia Henan din centrul Chinei, inundând stațiile de metrou din orașul Zhengzhou și spălând vehiculele de pe drum. Până marți seara, însă, orașul din apropiere Luoyang și cei șapte milioane de locuitori ai săi s-au confruntat cu o amenințare și mai alarmantă: prăbușirea barajului Yihetan, care reține apele râului Galben de oraș.

De asemenea, pe rt.com, pasagerii chinezi ai metroului, prinși de apele inundațiilor în creștere, în timp ce ploaia torențială aruncă provincia Henan (VIDEO)

Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) a anunțat marți că s-a produs „o breșă de 20 de metri” în baraj și că întreaga structură „s-ar putea prăbuși oricând”. Într-o postare către Weibo , o platformă chineză de socializare, PLA a spus că trupele au fost trimise să explodeze barajul și să devieze inundațiile.

Fotografiile împărtășite de site-ul de știri Shanghai Daily arată o parte din ceea ce a raportat ca „20.000 de soldați și polițiști înarmați” desfășurați în Yihetan și un alt baraj din provincie pentru a preveni inundațiile suplimentare.

Inundațiile sunt frecvente în timpul sezonului ploios al Chinei, cu toate acestea, dezvoltarea rapidă a țării din ultimele decenii a cunoscut o creștere a construcției barajului și, ca urmare, râurile care odată drenate în câmpiile inundaționale au fost deviate.

Două baraje s-au prăbușit luni în Mongolia Interioară a Chinei, inundând peste 20.000 de hectare de teren și spălând zeci de poduri și canalizări. Aproximativ 16.000 de localnici au fost afectați, a raportat Global Times, mulți fiind forțați să evacueze.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și aproximativ 100.000 evacuate în orașul Zhengzhou, a raportat marți seara cotidianul poporului de stat.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.