AMM Bitcoin capital efficiency Crypto Cryptocurrencies decentralized exchange Sushi sushiswap Uniswap

După campania de socializare „7/20”, Sushi dezvăluie all-in-one AMM „Trident”

După luni întregi de bluster și fanfaron, platforma de finanțare descentralizată (DeFi) Sushi dezvăluie în cele din urmă mult așteptata actualizare a proiectului „7/20” – dar rămâne de văzut dacă noul produs va fi la înălțimea hype-ului.

Urcând pe scena în această dimineață la Conferința comunitară Ethereum de la Paris, directorul de echipă sushi Joseph Delong a tras cortina unui nou producător de piață hibrid automat (AMM) numit Trident.

Trident va prezenta patru modele AMM, inclusiv pool-uri de produse constante similare cu SushiSwap-ul actual, pool-uri hibride similare cu Curve care permit schimbul eficient de active de tip similar, cum ar fi stablecoins, pool-uri de lichiditate concentrate similare cu funcționalitatea oferită de Uniswap v3 și ponderate piscine similare celor disponibile prin Balancer.

Tranzacțiile pe noua platformă vor funcționa prin intermediul Tines, un nou motor de potrivire a comenzilor care va examina toate cele patru tipuri de pool pentru cele mai eficiente swap-uri. Instrumentele noi și neobișnuite includ ordinele limită și capacitatea pentru distribuitorii de piscine de a economisi gaze prin dezactivarea oracolelor cu preț mediu ponderat în timp în locul oracolelor Chainlink. În plus, toate cele patru AMM sunt construite pe platforma de rezervă fracțională BentoBox a lui Sushi, ceea ce înseamnă că lichiditatea neutilizată va câștiga un randament suplimentar prin strategii de creditare.

În cele din urmă, după lansarea Trident, Sushi are în foaia de parcurs „bazine de franciză” – bazine specializate concepute pentru a satisface nevoile de cunoștințe ale clienților dvs. / anti spălare de bani pentru schimburi și alți utilizatori instituționali, potențial un compliment pentru viitoarele grupuri de împrumuturi instituționale ale Aave .

Într-un interviu exclusiv cu Cointelegraph, Delong a spus că, deși nu există o dată stabilită pentru lansarea Trident, utilizatorii se pot aștepta ca lansarea să fie „mai mult de 30 de zile după 7/20, dar mai puțin de 60”.

În timp ce Sushi este o fostă furcă a Uniswap, echipei nu îi lipsește încrederea în cotloanele sale de dezvoltare. În primele proiecte de documentație Trident furnizate către Cointelegraph, echipa susține că cel mai extins produs post-furcă pe care l-a adus pe piață până acum „va fi cel mai eficient AMM de capital existent la lansare”.

„Acesta este locul unde să o faci”

Deși criticii ar putea arăta că toate modelele AMM ale Trident au fost teoretizate și chiar construite înainte, Delong a observat rapid că implementările Trident sunt rescrieri complete de coduri fundamentale.

Echipa a început cu Deriswap-ul lui Andre Cronje ca „o bază pe care să-l construim”, deși a evitat noțiunea lui Cronje de a utiliza lichiditatea neutilizată a pool-ului pentru a scrie opțiuni în favoarea unor strategii mai sigure. La fel, LevX a adus modele timpurii pentru bazinele hibride cu lucrările sale pe Mirin – o pereche de puncte de plecare care au dus la hibridul cu patru modele.

În cazul în care AMM-urile noi și existente pot intra pe piață oferind în prezent doar un singur model AMM , Delong constată că construirea unei platforme care poate găzdui o serie de active este esențială pentru atragerea lichidității din întregul ecosistem.

„Adevăratul design pentru această implementare este că anumite jetoane excelează cu anumite tipuri de AMM. Shitcoins-urile cu coadă lungă excelează cu grupuri de produse constante. Activele asemănătoare excelează la schimbul hibrid. Blue chips-urile se descurcă foarte bine cu poziții de lichiditate concentrate. Totul este frumos, dar lucrul care leagă totul este noul nostru motor de rutare, Tines. ”

Tines ia în considerare atât comisioanele de gaz, cât și lichiditatea și este capabil să meargă atât „orizontal”, cât și „vertical” la rutare – ceea ce Delong numește „multi-traseu și multi-hop”. Multi-ruta este similară cu 1 inch, în care motorul de rutare se deplasează prin mai multe pool-uri pentru a atenua randamentele în scădere, iar multi-hop se referă la sărituri între active pentru a realiza aceleași.

Pe lângă lansarea unei rețele largi pentru a atrage comercianți, Trident va oferi furnizorilor de lichidități stimulente atractive. Trident este o „aplicație nativă” pentru stratul de bază BentoBox, un pool mare, agregat, în care peste 80% din jetoanele depuse pot fi utilizate în strategii care produc randament, mai degrabă decât să stea neutilizate. Delong remarcă faptul că chiar și lichiditatea utilizată pentru comenzile limită va fi capabilă să suporte randamentul pe măsură ce comercianții așteaptă sosirea prețurilor stabilite.

În prezent, echipa are doar o strategie de depozit compus, dar prospectează alte opțiuni, iar Delong a precizat că compania este deschisă angajării pe acest front, întrucât în scurt timp urmează să aibă o valoare totală de 2 miliarde USD care poate fi pusă la muncă.

Delong a remarcat, de asemenea, că UI / UX al Trident pentru furnizarea de lichiditate „va părea evident în retrospectivă” și că pozițiile furnizorului de lichidități vor fi reprezentate ca ERC-1155, spre deosebire de ERC-721, despre care echipa speră că va adăuga un grad de fungibilitate pozițiilor și să le faciliteze tranzacționarea pe piețele secundare.

La întrebarea cui va apela cel mai mult Trident, Delong a spus că „oricine cu capital inactiv” va beneficia de eficiența capitalului Trident.

„Orice aplicație care are jetoane care stau latente, cum ar fi Sablier – nu ar fi grozav dacă acele jetoane care stau în Sablier ar putea fi utilizate în strategii? Dacă doriți să sporiți eficiența capitalului a tot ceea ce faceți, acesta este locul în care puteți face acest lucru. ”

Furci și elemente fundamentale

Trident și Tines, ca nume, nu sunt accidente și, de fapt, ar putea fi văzute ca o încercare de a însuși eticheta „furcă” și a o transforma în ceva mai puternic, a spus Delong.

„Numele Trident provine de la Cobie, când vorbeam despre a fi o furculiță”, a spus el pentru Cointelegraph. „Asta spun majoritatea oamenilor despre noi. E un fel de pseudonim greu de scuturat … se simte într-un fel ca ziua absolvirii ”.

El sărbătorește „preluarea mantiei” ca un AMM de frunte, savurând provocările echipei care este obligată să ia propriile decizii de proiectare, să facă față unor compromisuri privind eficiența gazelor și să pună bazele pentru o dezvoltare mai mare în viitor.

Totuși, detractorii ar putea sublinia că, pentru toate optimizările, Trident rămâne un fel de furcă în spirit; în afară de o mână de caracteristici, nu este nimic cu adevărat nou.

„Asta mă îngrijorează”, a spus el. „Știu ce am construit și știu că am construit cel mai bun sistem care există acolo. Dar asta mă îngrijorează. ”

El a menționat, totuși, că, deși inovațiile cu totul noi „nu au fost încă construite”, BentoBox și Trident sunt suficient de flexibile pentru a le găzdui – dar mai întâi „trebuie să livrăm”, a glumit el.

Mai mult, fosta furcă îmbrățișează o concurență similară. În loc să încerce să-și protejeze produsele cu licențierea surselor de afaceri cu o aplicare aplicabilă îndoielnică, Sushi a optat pentru deschiderea întregului Trident și Tines prin GPL3, la care Delong se referă drept una dintre „licențele foarte permisive care simbolizează standardul aur în open source. ”

Licența este o invitație de a-i provoca, a spus Delong.

„Furcă-ne. A se distra. Nu ne pasă. Va fi greu să ne forțăm comunitatea ”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *