Bitcoin CBDC china Crypto Cryptocurrencies digital yuan olympics regulation United States winter games

Parlamentarii americani nu vor ca sportivii olimpici să folosească yuanul digital la jocurile din 2022

Trei senatori americani au semnat o scrisoare prin care solicită oficialilor olimpici să interzică sportivilor americani să manipuleze yuan digital în timpul Jocurilor de iarnă de la Beijing 2022.

Într-o scrisoare de luni adresată președintelui consiliului de administrație al Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA, Susanne Lyons, senatorii republicani Marsha Blackburn, Roger Wicker și Cynthia Lummis au solicitat oficialilor să împiedice sportivii americani să folosească sau să accepte yuan digital, având în vedere acuzația că poate fi „urmărită și urmărită” de către Banca Populară Chineză sau PBoC. Cei trei au susținut că Partidul Comunist Chinez ar putea folosi moneda digitală pentru a supraveghea sportivii în vizită și la întoarcerea lor în Statele Unite.

Senatorii au declarat că guvernul chinez a lansat recent noi funcții pentru yuanul digital, oferind oficialilor capacitatea „de a cunoaște detaliile exacte despre ceea ce a cumpărat cineva și de unde”. Aceștia au citat aplicația demesagerie și plată WeChat ca precedent, susținând că platforma „era deja utilizată pentru supravegherea, amenințarea și arestarea cetățenilor chinezi”.

Lummis, Blackburn și Wicker au solicitat un briefing pe această temă pentru Comitetul Senatului pentru Comerț, Știință și Transport în termen de 30 de zile. Aceștia au îndemnat comitetul olimpic să colaboreze cu agențiile federale „pentru a proteja intimitatea sportivilor americani din partea guvernului comunist chinez”.

Conectat: China își propune să permită străinilor să folosească yuanul digital la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

China a început testarea yuanului digital în aprilie 2020, oferind rezidenților din diferite orașe moneda digitală a băncii centrale sau CBDC în valoare de mii de dolari. PBoC a mai spus că explorează să permită sportivilor și vizitatorilor străini să utilizeze CBDC în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, care ar fi primul test de acest fel efectuat de cetățenii străini în China.

Deși Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo au fost întârziate cu un an din cauza pandemiei în curs de desfășurare, se pare că Beijingul este încă pe drumul cel bun în pregătirea jocurilor de iarnă, programate să înceapă în februarie 2022. Comisia Națională de Sănătate a Chinei a raportat în mod constant mai puțin de 200 de noi zilnice cazuri interne de COVID-19 din martie 2020, dar unele rapoarte au sugerat că guvernul este responsabil pentru o campanie de dezinformare cu privire la pandemie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.