Politics Technology

Două treimi dintre japonezi nu cred că organizatorii Jocurilor Olimpice pot scoate jocurile în siguranță, arată sondajul după ce Covid-19 a fost găsit printre sportivi

Două treimi dintre japonezi nu cred că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot avea loc în condiții de siguranță în timpul pandemiei Covid-19, a arătat un nou sondaj. Infecțiile au fost înregistrate în Satul Olimpic cu doar câteva zile înainte ca jocurile să înceapă.

În sondajul ziarului Asahi Shimbun, 68% dintre respondenți și-au exprimat îndoielile că organizatorii pot asigura jocuri „sigure” , 55% spunând că s-au opus marelui eveniment sportiv care urmează, față de 33% care au fost în favoarea a jocurilor.

Știrea vine după ce doi sportivi sud-africani și un analist video au dat test pozitiv pentru Covid-19 în Satul Olimpic duminică.

Rezultatele sondajului au urmat sondajelor anterioare care au arătat în mod constant că publicul japonez favorizează în mare măsură amânarea sau anularea jocurilor, care vor avea loc fără spectatori și în timp ce Tokyo se află în stare de urgență din cauza creșterii infecțiilor cu Covid-19.

Mai multe proteste au avut loc în capitala Japoniei, participanții fiind îngrijorați de faptul că olimpiadele vor duce la un val de infecții și vor aduce în țară variante mai contagioase și mai mortale ale coronavirusului.

Gigantul auto Toyota, unul dintre principalii sponsori ai jocurilor, a declarat luni că nu va difuza reclame TV legate de Jocurile Olimpice de la Tokyo din Japonia și președintele său nu va participa la ceremonia de deschidere. "Este adevărat că Toyota nu va participa la ceremonia de deschidere, iar decizia a fost luată luând în considerare diferiți factori, inclusiv lipsa de spectatori", a spus un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Tot pe rt.com „Pentru cine sunt olimpiadele?” Căpitanul japonez de fotbal solicită permisiunea fanilor, în pofida întregii echipe din Africa de Sud aflată în carantină

Organizatorii și oficialii Comitetului Olimpic Internațional (COI) au insistat asupra faptului că jocurile vor continua în siguranță și nu vor produce noi puncte fierbinți. Șeful CIO, Thomas Bach, a făcut apel la publicul japonez să arate sprijin pentru sportivi.

Secretarul șef al cabinetului japonez Katsunobu Kato a declarat luni că guvernul va continua să „colaboreze îndeaproape cu COI și cu alții pentru a asigura un mediu sigur și sigur”.

Jocurile, care au fost anulate anul trecut din cauza pandemiei, vor dura între 23 iulie și 8 august

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.