Politics Technology

Patrula sud-coreeană anti-piraterie din Golful Aden a fost întreruptă, 80% din echipajul navei de război s-a dovedit pozitiv pentru Covid-19

Armata Coreei de Sud a cunoscut cea mai gravă infecție în masă cu coronavirus până în prezent, majoritatea echipajului unui distrugător aflat într-o misiune anti-piraterie a dovedit pozitiv pentru coronavirus.

Izbucnirea a avut loc la grupul de acțiune antipiraterie care operează în largul Cornului Africii, cunoscut sub numele de Unitatea Cheonghae.

„Rezultatele testelor la toți cei 301 de membri ai echipajului au arătat că 247 au fost pozitivi și 50 negativi. Eșantioanele a patru persoane au fost de nedescifrat ”, a declarat luni luni într-o declarație Comitetul șef al Statului Major (JCS), citat de Yonhap.

Șaisprezece marinari sunt tratați la spitalele locale, în timp ce restul a fost pus în carantină pe distrugătorul lor, Munmu cel Mare. Armata a trimis două avioane de transport pentru a le aduce pe toate acasă.

Se așteaptă ca membrii echipajului să se întoarcă marți în Coreea de Sud, cu o lună înainte de termen. Un echipaj de înlocuire format din aproximativ 200 de marinari complet vaccinați va aduce distrugătorul în portul său de origine.

JCS a spus că toți membrii unității au fost testați după ce au fost înregistrate șase cazuri săptămâna trecută.

Nimeni la bordul distrugătorului nu a fost vaccinat, deoarece nava a părăsit țara la începutul lunii februarie – înainte ca programul de vaccinare al Coreei de Sud să fie lansat mai târziu în luna respectivă. Mass-media sud-coreeană a descris incidentul ca fiind cea mai gravă infecție în masă în rândul membrilor serviciului din țară.

Tot pe rt.com Pe măsură ce infecțiile Covid-19 din Coreea de Sud bat recorduri, Seoul reimpune reguli maxime de distanțare socială

Jeong Eun-kyeong, directorul Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), a declarat că uneori este greu să se vaccineze personalul militar în misiuni de peste mări.

„Am văzut unele dificultăți în trimiterea vaccinurilor cu aeronavele și în alte proceduri de distribuție”, a spus el, adăugând că oficialii trebuie să ia în considerare dacă pot asigura siguranța vaccinării la bordul unei nave militare.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *