Politics Technology

Infecțiile cu coronavirus din Singapore se dublează peste noapte, cu restricții reimpuse la doar o săptămână după ce au fost ușurate

Numărul infecțiilor pozitive cu Covid-19 s-a dublat peste noapte în Singapore, cu cazuri legate de două puncte fierbinți. Pe măsură ce numerele bifează în sus, restricțiile au fost reimpuse la doar o săptămână după ce au fost ușurate.

Singapore a înregistrat luni 163 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 125 au fost legate de două focare din oraș – la portul de pescuit Jurong și la un salon de karaoke KTV – și ministrul Sănătății Ong Ye Kung a dezvăluit că cele două evenimente de răspândire erau legate.

Majoritatea covârșitoare a cazurilor, 106, provin din portul pescăresc și 19 din locul karaoke. Ministrul sănătății a descris grupul de cazuri care se ridică din portul de pescuit ca fiind mai îngrijorător, „pentru că semănează cazuri pe diferite piețe și comunitățile din jurul lor”.

De asemenea, pe rt.com, locurile de noapte au fost închise și restricțiile Covid-19 au revenit în loc, deoarece Singapore identifică grupul de karaoke

Ca urmare a infecțiilor crescute, țara din Asia de Sud-Est a decis pe 16 iulie să inverseze decizia de săptămâna trecută de a ușura măsurile de distanțare socială luni. În conformitate cu noile reguli, va exista un plafon pentru numărul de persoane nevaccinate care iau masa până în 8 august, ceea ce va însemna că doar două persoane pot vizita împreună restaurante, numărul anterior de mese permise fiind de cinci. Cu toate acestea, persoanele vaccinate pot mânca în grupuri de până la cinci.

Singapore a spus anterior în iunie că abordarea sa viitoare în tratarea pandemiei coronavirusului va fi o chestiune de a învăța să trăiască cu virusul, optând pentru testare înainte de evenimente în masă sau la sosirea din străinătate. În loc să numere cazurile zilnice, țara a planificat în schimb să monitorizeze numărul de spitalizări și cât de mulți oameni au nevoie de oxigen ca factori determinanți pentru a strânge măsurile. Cu toate acestea, deoarece focarele recente au prezentat o nouă provocare, Singapore continuă să numere infecțiile zilnic.

Tot pe rt.com „Croaziera către nicăieri” din Singapore a fost scurtată după ce pasagerii vaccinați au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, viitoarea călătorie anulată

În comparație cu alte țări din regiune, Singapore a înregistrat foarte puține decese și infecții de la izbucnirea pandemiei, raportând puțin peste 63.000 de cazuri pozitive și 36 de decese. Numărul redus de cazuri și decese din țară, de 5,7 milioane, poate fi atribuit unei măsuri fără precedent de a-și închide frontierele tuturor călătorilor în martie 2020, chiar și celor care folosesc țara ca tranzit.

Singapore este, de asemenea, una dintre cele mai mari țări vaccinate. Peste 70% din populația sa a primit o primă doză și aproape jumătate din țară este complet vaccinată.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *