Politics Technology

Rusia apără discuțiile în curs cu talibanii, afirmând că grupul militant interzis este o parte esențială a planului de a aduce pacea în Afganistanul război

Ministerul rus de Externe a declarat că negocierile cu talibanii sunt o parte esențială a strategiei convenite la nivel internațional pentru a pune capăt conflictului de zeci de ani din Afganistan, în timp ce trupele americane se retrag din țară.

Vorbind duminică la postul de știri Rusia-1, purtătoarea de cuvânt diplomatică Maria Zakharova a spus că țara sa susține discuțiile, în ciuda faptului că are rezerve clare cu privire la grupul militant islamist, care este interzis ca organizație extremistă în Rusia. „Mișcarea talibanilor este interzisă în țara noastră”, a spus ea, adăugând că Moscova „își reafirmă în toate modurile hotărârea de a lupta împotriva activității teroriste internaționale”.

"Există o nuanță mică și importantă", a adăugat Zakharova. "Mișcarea talibană face parte din dialogul inter-afgan. Acesta este chiar dialogul pe care Consiliul de Securitate [la ONU] l-a invitat pe toate țările să îl faciliteze". Ea a spus că, purtând discuții cu toate părțile, Rusia va continua să susțină acest proces.

De asemenea, pe rt.com Sancțiunile împotriva talibanilor ar putea fi ridicate ca parte a procesului de pace afgan, a declarat diplomatul rus de la RT în urma retragerii SUA

Săptămâna trecută, un reprezentant al ONU rus, reprezentantul permanent adjunct Dmitry Polyanskiy, a declarat pentru RT că țara este pregătită să lucreze în cadrul negocierilor de pace convenite de Consiliul de Securitate. „Susținem negocierile inter-afgane și toate eforturile noastre vizează facilitarea începerii discuțiilor de fond între cele două părți.”

„Din acest motiv, am susținut scutirea de interdicția de călătorie … pentru ca reprezentanții talibani să-i lase să participe la discuțiile de pace”. O delegație de reprezentanți politici talibani a vizitat Moscova pentru negocieri la începutul lunii.

El a continuat spunând că rezoluțiile ONU existente au deschis ușa sancțiunilor împotriva talibanilor, dat fiind circumstanțele corecte și progresul în discuțiile de pace. Organismul și-a exprimat „disponibilitatea la începerea negocierilor intra-afgane de a lua în considerare începerea revizuirii statutului desemnărilor persoanelor, grupurilor, întreprinderilor și entităților de pe listă”.

Săptămâna trecută, secretarul britanic al apărării Ben Wallace a declarat că Londra va fi pregătită să se angajeze cu talibanii, „cu condiția ca aceasta să adere la anumite norme internaționale”. Cu toate acestea, el a avertizat că orice astfel de aranjament va fi revizuit „dacă se comportă într-un mod care este serios împotriva drepturilor omului”.

De asemenea, pe rt.com, Marea Britanie dornică să se „împace cu talibanii și să lucreze cu inamicul de dragul păcii dacă„ se comportă ”, spune secretarul apărării din Marea Britanie

Grupul militant câștigă teren în națiunea problematică din Asia Centrală de câteva săptămâni, forțele SUA reducându-și prezența după două decenii staționate în regiune. Președintele american Joe Biden a declarat că toate forțele țării sale se vor întoarce acasă până la cea de-a 20-a aniversare a atacurilor din 11 septembrie din acest an.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.