Politics Technology

Crucea mare „înlăturată în mod deliberat” din popularul punct de observație de pe insula Vancouver de către vinovații misterului

O mare cruce albă care a stat de zeci de ani pe un popular punct de observație de pe vârful muntelui de pe Insula Vancouver din Canada a fost tăiată și îndepărtată la un moment dat în ultima săptămână – și unii au cerut înlocuirea ei cu un stâlp totem.

În weekend, pe rețelele de socializare au circulat fotografii care arătau doar baza de beton și o mică bucată de metal rămasă pe locul crucii de pe vârful Muntelui Tzouhalem, care are vedere la Valea Cowichan de pe Insula Vancouver, lângă provincia British Columbia.

Situl de 40 de hectare, care aparține Naturii Conservante din Canada din 2009, se încadrează în rezervația naturală Chase Woods din „inima teritoriului tradițional al triburilor Cowichan”.

Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru îndepărtarea crucii, dar utilizatorii rețelelor de socializare s-au grăbit să speculeze că a fost un răspuns la descoperirile recente ale mormintelor nemarcate din fostele școli rezidențiale, inclusiv pe insula Penelakut din apropiere la începutul acestei luni.

La 8 iulie, reprezentanții tribului Penelakut au confirmat că au găsit peste 160 de morminte „nedocumentate și nemarcate” pe insulă, care găzduiau cândva o școală rezidențială numită „Canada's Alcatraz”.

Potrivit primarului North Cowichan, Al Siebring, crucea a fost „înlăturată în mod deliberat” după ce a fost tăiată de la baza ei cu ajutorul unui polizor de metal. El a declarat pentru presa CHEK că crucea este un „monument comunitar important”.

Observând că a fost prea devreme pentru a spune ce se va întâmpla cu site-ul, Siebring a spus: „Am văzut o grămadă de discuții online cu diferite sugestii cu ceea ce ați putea înlocui [crucea]. Unii spun că ridică un totem, unii spun că ridică un totem și o cruce. Nu am preferințe speciale într-un fel sau altul. ”

"Sunt sigur că vor exista discuții cu triburile Cowichan și cu primele națiuni locale și cu conservanța în săptămânile următoare, în timp ce încercăm să ne dăm seama ce să facem înainte", a declarat el pentru presa.

De asemenea, pe rt.com Peste 160 de morminte nemarcate găsite pe insulă unde se afla infamul școlar rezidențial marca „Canada's Alcatraz” – grup indigen

În ultimele luni, au existat acte de vandalism care au implicat biserici catolice și statui ale diferitelor personalități istorice canadiene din întreaga țară, ca parte a revărsării furiei publice asupra descoperirilor mormintelor comune.

Cu toate acestea, într-o postare privată pe Facebook, Siebring ar fi cerut oamenilor să nu îndepărteze crucea împreună cu alte acte de vandalism până când nu se cunoaște motivul.

„În contextul nostru cultural actual, acolo ne duc mintea”, a scris el, potrivit rețelei CBC.

Siebring a declarat pentru CHEK că poliția regală canadiană North Cowichan / Duncan investighează dispariția crucii.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.