Politics Technology

Compozitorul japonez renunță la ceremonia de deschidere olimpică, pe fondul indignării din cauza agresiunii unui student cu dizabilități

Compozitorul japonez Keigo Oyamada a ieșit din ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pe fondul controverselor legate de interviurile vechi de decenii în care se lăuda cu intimidarea fizică și sexuală a unui coleg de clasă cu dizabilități.

Oyamada, care poartă numele de scenă „Cornelius”, și-a anunțat demisia de la ceremonia de deschidere a jocurilor prin Twitter luni, afirmând că participarea sa „nu avea considerație pentru diferite persoane”.

Oyamada și-a cerut scuze săptămâna trecută după ce au reapărut niște interviuri nenorocite pe care le-a acordat revistelor japoneze în anii '90. În interviuri, Oyamada a recunoscut că a agresat colegii de clasă din liceu, susținând că a bătut și tachinat un elev cu dizabilități și l-a forțat să mănânce fecale și să se masturbeze în fața altora. La acea vreme, Oyamada a spus că nu „regretă” comportamentul său.

"Îmi cer scuze din suflet, bineînțeles colegului de clasă însuși pe care l-am rănit și tuturor fanilor, prietenilor și celorlalți oameni implicați", a declarat Oyamada vineri. „Îmi cer scuze și voi încerca să fiu o persoană mai bună.”

Retragerea lui Oyamada este cel mai recent eșec pentru jocurile de la Tokyo, care au loc deja cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus. Niciun spectator nu va fi prezent la jocuri și pe fondul unei infecții în rândul sportivilor și al personalului de la Satul Olimpic, sondajele arată că majoritatea publicului japonez nu vrea ca jocurile să continue.

Tot pe rt.com Reverse: Toyota scoate reclamele olimpice de la televiziunea japoneză pe măsură ce producătorul auto se distanțează de controversatele Jocuri de la Tokyo

La momentul interviurilor sale, Oyamada abia începea să guste succesul ca muzician rock. El a continuat să obțină aprecieri comerciale și critice în anii '90 ca unul dintre pionierii sunetului Shibuya-kei, un subgen pop influențat puternic de sunetele Beach Boys și Phil Spector, printre alți artiști din anii 1960 din SUA și Marea Britanie.

Organizatorii olimpici au acceptat inițial scuzele lui Oyamada și au insistat asupra faptului că el ar trebui să participe în continuare la ceremonia de deschidere. Cu toate acestea, de atunci au declarat că „această decizie a fost greșită” și i-au acceptat demisia, a raportat Kyodo News.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *