Altcoins Bitcoin Bitfinex btc Crypto Cryptocurrencies Derivatives indicators lending Markets trading volume

Iată cum se blocează volumul futures altcoin și piața semnalului ratei de împrumut în USD

Din când în când, apare un nou indicator care poate fi utilizat pentru a detecta creșterea prețurilor și a nivelurilor inferioare de pe piață. Această afirmație este și mai evidentă în criptomonede, deoarece datele provin din schimburi și date din lanț extrase din blockchain.

Acești indicatori sunt monitorizați constant și comentați de către analiști și comercianți. Unele dintre valorile mai puțin cunoscute folosesc date din volumele de instrumente derivate altcoin și rata de împrumut în dolari SUA Bitfinex.

Volumele Altcoin pe piețele futures indică supraîncălzire

Volumul contractelor futures este de obicei triplu față de sau chiar de cinci ori mai mare decât piețele spot obișnuite. Acest fenomen nu este exclusiv piețelor criptomonede, deoarece aceste contracte permit tranzacționarea cu pârghie, dar comparația nu este tocmai corectă, deoarece contractele sunt produse sintetice, în timp ce Bitcoin ( BTC ) este rar digital.

Măsurând cota de piață a Bitcoin, Ether ( ETH ) și a celorlalte monede rămase, este posibil să se analizeze exact pe ce se concentrează comercianții.

Volumul futures Bitcoin, Ether și altcoins. Sursa: Coinalyze

Graficul de mai sus arată că Bitcoin și Ether au reprezentat 65% până la 85% din volumul agregat în luna martie. Cu toate acestea, pe măsură ce altcoins au câștigat relevanță, această cifră a scăzut la 45% pentru prima dată în 6 aprilie. 11 zile mai târziu (17 aprilie), capitalizarea totală a criptomonedelor a scăzut cu 20%.

Acest fenomen s-a repetat pe 6 mai, întrucât cota de piață Bitcoin și Ether în volumul instrumentelor derivate a atins un nivel minim istoric, de la 39%. Pe 10 mai, capitalizarea totală a pieței a scăzut cu 12%. Pare o coincidență prea mare și are sens să ne gândim dacă piața se supraîncălzește ori de câte ori crește cota de piață deținută de derivatele altcoin.

Există mai multe motive pentru a lega o creștere bruscă a volumului altcoin cu optimism excesiv. De exemplu, schimbarea focalizării de la Bitcoin și Ether indică faptul că investitorii nu mai văd prea mult cu susul și caută opțiuni în altă parte.

Rata împrumutului în dolari SUA Bitfinex crește de obicei înainte de blocări

Tranzacționarea în marjă permite unui investitor să își valorifice poziția de tranzacționare împrumutând bani. De exemplu, împrumutarea dolla îi va permite să cumpere Bitcoin, crescând astfel expunerea lor. Deși există o rată a dobânzii implicată în împrumuturi, comerciantul se așteaptă ca aprecierea prețului BTC să o compenseze.

Ori de câte ori există o cerere excesivă pentru rata de creditare în dolari, este de obicei un indicator că piața devine nesăbuită.

Rata zilnică de împrumut în dolari SUA (mai sus) și prețul Bitcoin în USD (mai jos). Sursa: Bitfinex

Datele de mai sus arată că un astfel de eveniment a avut loc de patru ori în 2021, iar ultimul a avut loc pe 13 aprilie, cu o zi înainte de maximul de 65.800 de dolari pentru Bitcoin. De exemplu, atingerea unei rate zilnice de 0,16% este echivalentă cu o taxă lunară de 5%, care este costisitoare chiar și pentru cei mai optimiști investitori.

Comercianții ar trebui să țină cont de faptul că piețele pot rămâne iraționale mai mult timp decât orice investitor poate rămâne solvent. Aceasta înseamnă că iraționalitatea poate prevala pentru perioade lungi de timp, inclusiv euforia altcoin și utilizarea excesivă a pârghiei de către cumpărători.

Ori de câte ori mai mulți indicatori indică o piață supraîncălzită, comercianții ar trebui să ia în considerare întotdeauna reducerea pozițiilor lor. În viitor, cota de piață futures altcoin și rata de împrumut în dolari Bitfinex ar trebui monitorizate cu atenție atunci când se caută vârfuri de piață.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc. Ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.