Politics Technology

Lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să poarte autocolante care să arate statutul lor de vaccinare Covid, șeful Partidului Liberal Verde Elvețian sugerează

Lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să poarte o formă de etichetă care să identifice statutul lor de vaccinare Covid, a susținut șeful Partidului Liberal Verde și Centrist al Elveției, subliniind în același timp că inocularea ar trebui să rămână voluntară.

Politicienii elvețieni au început să exploreze modalități de a „stimula” absorbția vaccinului, invocând o scădere a numărului de persoane care se aliniază pentru împușcare. Aproximativ 43% din populația Elveției este complet vaccinată, în timp ce 52% au primit cel puțin o doză de medicament. Cu toate acestea, se pare că cealaltă jumătate a țării nu se grăbește să-și rostogolească mânecile.

Juerg Grossen, președintele liberalilor verzi, a declarat presei locale că, deși vaccinarea obligatorie poate să nu fie fezabilă, pot fi folosite alte metode pentru a reduce transmisia Covid-19, în special în spitalele din țară. Potrivit presei locale nau.ch, Grossen consideră că persoanele care lucrează în spitale, case de îngrijire medicală și instituții similare ar trebui etichetate diferit în funcție de statutul lor de vaccinare – poate cu un „autocolant”. El a susținut că o astfel de schemă ar avea sens în instituțiile publice în care persoanele pot fi expuse riscului de infectare.

Deși este în favoarea faptului că lucrătorii din domeniul sănătății își vor arăta statutul de vaccinare, el a spus că se opune forțării acestora să fie împușcați, insistând că constrângerea „nu este tocmai calea elvețiană”. Parlamentarul a avertizat, de asemenea, că a face din vaccinarea Covid o cerință pentru a lucra în sectorul sănătății ar avea consecințe devastatoare.

De asemenea, pe rt.com, magazinul de pălării din Tennessee promovează un plasture „nevaccinat” pe steaua galbenă nazistă, atrăgând condamnări și apeluri la boicot

„Dacă toți cei nevaccinați din sectorul asistenței medicale trebuie să renunțe la muncă – atunci noapte bună” , a spus Grossen, sugerând că un număr mare de lucrători medicali din țară rămân lipsiți de colț.

Opoziția sa față de vaccinarea obligatorie a fost repetată de alți politicieni elvețieni, care aveau propriile idei despre cum să crească entuziasmul pentru campania de inoculare publică.

Citeste mai mult

Popularitatea lui Macron scade cu 13% în rândul tinerilor, după ce Franța a introdus permisele de sănătate și vaccinarea obligatorie Popularitatea lui Macron scade cu 13% în rândul tinerilor, după ce Franța a introdus permisele de sănătate și vaccinarea obligatorie

Ruth Humbel, președintele Comisiei de Sănătate a Adunării Federale, a declarat presei locale că o politică de vaccinare obligatorie similară cu cea introdusă în Franța vecină „nu va fi aplicabilă”. În schimb, ea a sugerat că cei care aleg să rămână nevaccinați ar trebui tratați diferit de sistemul de sănătate în cazul în care ar exista un alt „val” al virusului.

„Dacă spitalele ar fi folosite din nou, pacientul Covid nevaccinat ar trebui să stea înapoi”, a spus ea.

Având în vedere că Franța va introduce un sistem extrem de diviziv care necesită dovada vaccinării sau a statutului Covid negativ pentru multe activități de rutină, Elveția vecină a început să dezbată meritele adoptării unor măsuri agresive în mod similar. Țara are deja un sistem de certificate digitale Covid, dar este necesar doar în anumite situații, cum ar fi pentru a participa la un concert mare. Grossen a sugerat că ID-ul de sănătate ar trebui să devină obligatoriu pentru locurile mai mici, pentru a-i împinge pe mai mulți conaționali să se vaccineze, în special pentru tineri.

În ultimele câteva luni, unii activiști din Marea Britanie, SUA și din alte părți care au protestat împotriva programelor de vaccinare coercitivă și a altor măsuri Covid au fost văzuți purtând plasturi Star of David și alte marcaje ca modalitate de a evidenția natura discriminatorie a acestor politici. Practica a fost larg criticată ca extremă.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *