Politics Technology

Guvernul francez spune că țara care se confruntă cu „al patrulea val” de Covid-19, ca vaccinări obligatorii pentru unele introduse

În prezent, Franța se confruntă cu un „al patrulea val” de infecții cu coronavirus, iar acoperirea vaccinării până acum este „insuficientă”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului. Între timp, un proiect de lege a adoptat puneri de mandat pentru anumite profesii.

"Am intrat într-un al patrulea val al virusului", a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal. Deși numărul zilnic de cazuri noi rămâne de aproximativ patru ori mai mic decât în aprilie, Attal a spus că rata de creștere este în creștere.

„Începem de jos, dar acest val poate crește foarte repede și poate crește foarte sus”, a spus el, menționând că rata incidenței actuale de 86 de cazuri la 100.000 de persoane reprezintă o creștere de 125% față de săptămâna trecută.

Attal a vorbit după ce Consiliul de Miniștri al Franței a votat adoptarea unui proiect de lege care extinde permisul de sănătate al țării și implementează vaccinarea obligatorie pentru anumiți lucrători, de exemplu cei din sectorul sănătății. Permisul de sănătate, care înregistrează starea de vaccinare sau un rezultat recent al testului negativ, este necesar în prezent pentru a intra în locurile de agrement cu peste 60 de persoane și va fi necesar începând cu luna viitoare pentru a intra în baruri și restaurante sau pentru a călători cu trenurile.

Măsurile, anunțate săptămâna trecută de președintele Emmanuel Macron, s-au dovedit nepopulare. Protestatarii au ieșit săptămâna trecută pe străzile orașelor franceze pentru a înșela „pașapoartele vaccinului”, cu revolte și incendii izbucnite în unele locații.

Peste 100.000 de manifestanți au ieșit din nou duminică pentru a-și arăta furia față de Macron și pentru a cere demisia președintelui care odată a jurat că nu va introduce niciodată permise de sănătate sau vaccinări obligatorii.

De asemenea, pe rt.com „Permisul nu va trece!” Protestatarii ies pe străzi în toată Franța după ce Macron a scăpat de pașaportul vaccinului (FOTO, VIDEO)

În discursul său de săptămâna trecută, anunțând aceste măsuri, Macron a spus că, dacă ratele de inoculare nu vor crește, el va „pune problema vaccinării obligatorii pentru toți francezii”.

Aproximativ 24,2 milioane de persoane din Franța, sau 36% din întreaga populație, sunt acum complet vaccinate, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Vorbind sâmbătă la Le Parisien, Attal a spus că „de acum înainte este fie vaccinare generală, fie un tsunami viral. Nu există nicio alternativă ”.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *