Politics Technology

În ciuda sancțiunilor acordate de Washington împotriva Moscovei, Rusia dezvăluie că va continua să coopereze cu americanii cu privire la motoarele de rachete spațiale

Moscova a fost de acord să permită vânzarea către SUA a motoarelor de rachetă de ultimă generație, în ciuda sancțiunilor Washingtonului împotriva industriei ruse, care împiedică în mod semnificativ capacitatea agenției spațiale a țării.

Potrivit Roscosmos, sprijinul guvernului înseamnă că Rusia va putea negocia cu SUA furnizarea de motoare RD-181M, în ceea ce agenția spațială a numit „cooperare reciproc avantajoasă”.

Rachetele americane folosesc în mod regulat motoare fabricate în Rusia și sunt utilizate în prezent atât cu NASA administrată de guvern, cât și cu SpaceX, proprietate privată.

Într-o declarație publicată luni, Roscosmos a dezvăluit că va negocia cu Orbital Sciences, o companie americană de tehnologie aerospațială și de apărare care a fuzionat cu Alliant Techsystems în 2015 pentru a deveni Northrop Grumman Innovation Systems.

Tot pe rt.com , șeful agenției spațiale rusești, Rogozin, lovește sancțiuni „stupide” ale SUA care vizează chiar și centrul de control al misiunii ISS

Motorul este produs de producătorul Energomash, un „furnizor de încredere de produse de înaltă calitate de înaltă tehnologie”, a remarcat Roscosmos.

„Noul motor RD-181M, pentru care Roscosmos a primit un permis de export, reprezintă următoarea etapă de dezvoltare a RD-181” , a continuat agenția de stat.

Săptămâna trecută, premierul rus Mikhail Mishustin a dezvăluit sprijinul guvernului pentru vânzarea motoarelor. El a menționat, totuși, că agenția spațială trebuie să primească garanții că tehnologia rusă nu va fi utilizată în scopuri militare.

Roscosmos a lovit în repetate rânduri la Washington pentru ceea ce șeful său, Dmitry Rogozin, a numit sancțiuni „stupide”. Anul trecut, Departamentul de Comerț al SUA a introdus restricții asupra companiilor despre care crede că cooperează cu armata rusă. Lista include multe companii legate de spațiu, cum ar fi Progress Rocket Space Center, care este dezvoltatorul și producătorul celebrului sistem de rachete Soyuz. Până în vara anului trecut, SUA se bazau pe aceeași tehnologie pentru a efectua lansări.

"Posibila utilizare a sancțiunilor de către Statele Unite împotriva acestor întreprinderi rusești pune în pericol implementarea în continuare a programului Stației Spațiale Internaționale", a spus Rogozin.

De asemenea, pe rt.com Moscova renunță la Stația Spațială Internațională în 2025, cu excepția cazului în care Washingtonul ridică sancțiuni restrictive, spune șeful spațiului rus

Luna trecută, Moscova a dezvăluit că se va retrage din proiectul ISS în 2025 dacă Washingtonul va continua să impună sancțiuni împotriva sectorului spațial rus.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *