Bitcoin Blockchain Coinbase Court Crypto Cryptocurrencies Dogecoin law trading

Coinbase dat în judecată în legătură cu campania publicitară Dogecoin Sweepstake

Un utilizator Coinbase a intentat o acțiune colectivă prin care a solicitat despăgubiri în valoare de 5 milioane de dolari, din cauza unei campanii Dogecoin care ar fi înșelat.

În documentul legal, David Suski, reclamantul, a declarat că a fost înșelat în tranzacționarea Dogecoin ( DOGE ) cu 100 de dolari pentru o intrare într-o ofertă de 1,2 milioane de dolari pe Coinbase. Documentul susține că Coinbase nu a reușit să comunice că o persoană ar putea intra la loterie fără a cumpăra 100 $ Dogecoin.

În prima zi, Dogecoin a fost disponibil pentru tranzacționare pe Coinbase, 3 iunie 2021, compania a trimis utilizatorilor un e-mail cu privire la concursurile de tip „Trade Doge, Win Doge”. E-mailul conținea detalii despre cum să intrați prin tranzacționare sau dacă o persoană trebuia să meargă la o pagină separată de „reguli și detalii” pe care ar găsi că le puteți intra și trimițând Coinbase o carte de index de 3×5-inch. Fișa de identificare necesară pentru ca numele clientului, adresa, adresa de e-mail, telefonul și data nașterii să fie scrise pentru a putea intra.

În document, reclamantul susține că campania de promovare a tombolelor a fost înșelătoare, deoarece oricine ar putea intra gratuit prin poșta într-o fișă cu informațiile solicitate. Apoi, pretinde că reclama pentru tombole a fost concepută pentru a „înșela și confunda” reclamantul și ceilalți clienți în tranzacționarea Dogecoin de 100 USD pentru a se califica pentru intrare. Documentul mai spunea că, dacă reclamele ar fi clarificate cu privire la o opțiune de intrare gratuită de 100%, reclamantul nu ar fi acordat Coinbase 100 de dolari sau nu ar fi plătit comisionul pentru tranzacție pentru achiziționarea Dogecoin, întrucât avea deja 1.000 de Dogecoin într-un cont la o altă companie. Plângerea pentru acțiune colectivă prevede:

„Singurul motiv pentru care reclamantul s-a angajat să cumpere mai multe Dogecoins de la Coinbase a fost pentru că Compania l-a determinat să creadă că este necesar să facă acest lucru pentru a intra în concursul de 1,2 milioane de dolari al Coinbase.”

Procesul de acțiune colectivă aferent împotriva Binance vizează tranzacționarea la termen a burselor

Procesul solicită daune de peste 5 milioane de dolari în numele reclamantului, Suski, precum și altor milioane de utilizatori ai Coinbase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.