Politics Technology

Trump spune că americanii refuză să se vaccineze pentru că „nu au încredere” în mass-media Biden și „știri false”

Donald Trump a fost acuzat de critici că a îmbrățișat mișcarea împotriva vaccinului anti-Covid-19 printr-o declarație care susține că refuzul americanilor de a fi inoculat se reduce la lipsa de încredere în Casa Albă.

Trump a acordat încă o dată meritul pentru dezvoltarea vaccinurilor operațiunii Warp Speed a administrației sale și l-a acuzat pe președintele Joe Biden că este „cu mult în urmă”.

Biden a anunțat anterior un obiectiv ca 70% dintre adulții americani să primească cel puțin un vaccin înainte de 4 iulie, obiectiv care în cele din urmă nu a fost atins.

De asemenea, pe rt.com Facebook spune că 85% dintre utilizatorii americani sunt pro-vaccin, respingând criticile lui Biden privind „uciderea oamenilor” cu dezinformare Covid-19

Biden și administrația sa s-au confruntat cu reacții grele în această săptămână, după ce președintele a arătat că dezinformarea de pe rețelele sociale se află în spatele ezitării vaccinului. El a continuat să acuze Facebook că „a ucis oameni”. Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a solicitat anterior interzicerea persoanelor care au fost răspândite „dezinformări” de către oficiali.

Conform predecesorului lui Biden, americanii refuză însă să se vaccineze pentru că „nu au încredere în administrația [Biden], nu au încredere în rezultatele alegerilor și cu siguranță nu au încredere în știrile false, care refuză să le spună adevăr."

Drept urmare, Trump a fost acuzat de criticile sale de a împinge retorica anti-vaccin, în ciuda faptului că a promovat vaccinarea înainte.

„Trump tocmai a lansat o declarație dedicată retoricii anti-vaccin. Cel mai bine este să nu împărtășiți sau să amplificați acest lucru. El a fost interzis de pe Twitter pentru un motiv ” , a scris pe Twitter un editorialist independent Ahmed Baba.

Unii au susținut mai mult declarația lui Trump și s-au împins înapoi împotriva ultrajului, susținând că comentariile sunt similare cu cele făcute de vicepreședintele Kamala Harris când era în cursul campaniei anul trecut, precum și de alți experți liberali în aceeași perioadă de timp.

În timpul unei dezbateri privind vicepreședinția din octombrie, Harris a spus că nu este sigură de administrarea unui vaccin Covid-19 aprobat în timp ce Trump era în funcție.

Harris a spus că va avea încredere în medicii care îi spun că vaccinul este sigur, „dar dacă Donald Trump ne spune că ar trebui să-l luăm, eu nu îl iau”.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *