Politics Technology

Lăsați Londra și împachetați Parisul! Metropole înfloritoare precum Moscova sau Dubai oferă acum mult mai multe pentru o escapadă post-coronavirus

Când călătoriți, aveți două opțiuni. Poți fi tratat ca un oaspete – sau ca un străin. Dacă acesta din urmă pare mai atrăgător, renunțați la ghidurile din Europa de Vest și îndreptați-vă spre capitala Rusiei sau spre orașul strălucitor Dubai.

Când crești în Dubai, nu-ți faci griji cu privire la securitate. Puteți merge pe stradă după miezul nopții fără teama de a fi hărțuiți, vă puteți lăsa bagajele nesupravegheate la restaurante fără teama că vor fi jefuite și puteți chiar să vă lăsați portofelul și să fiți siguri că cineva îl va ridica și vă va da înapoi. Nu mă crede? Există cel puțin cinci experimente sociale pe YouTube care demonstrează exact acest lucru.

Prin urmare, nu surprinde faptul că rata criminalității din Emiratele Arabe Unite este printre cele mai scăzute din lume, potrivit cifrelor oficiale. Dar de cât mai multe dovezi ai nevoie decât cineva care s-a născut și a crescut în țară?

De aceea, când am zburat singur la Moscova pentru prima dată în martie, am fost îngrijorat. Crescând la un tată din Orientul Mijlociu și o mamă rusă, am dorit să-mi vizitez patria maternă. Cu toate acestea, mă temeam de ceea ce aș experimenta în oraș, descris de mass-media occidentală ca fiind plin de bande, droguri și prădători.

De asemenea, pe rt.com Rusia ridică perspectivele de creștere a PIB, pe măsură ce economia își revine mai repede decât se aștepta

La urma urmei, am călătorit în cele frecvent citate drept cele mai mari orașe din Europa, cum ar fi Londra, Roma și Paris, și am experimentat tocmai asta.

Experiența mea memorabilă din prima linie la prezentarea de modă Yves Saint Laurent de sub Turnul Eiffel a fost contaminată de un străin care m-a urmărit după aceea, călătoria mea de afaceri la Londra a fost definită de un coleg care a fost jefuit, în timp ce altul a fost agresat în timp ce făcea jogging în plină zi. Mult așteptata mea vacanță la Roma m-a făcut să mă strâng după geantă, de teama buzunarilor, în loc să mă bucur de pizza fără griji.

Spre placerea mea surpriză, nu am experimentat nimic din asta la Moscova. De fapt, capitala Rusiei mi-a amintit atât de mult de Dubai încât am simțit că sunt acasă – ca să nu mai vorbim că zgârie-nori, străzile luminate puternic, mega mall-urile, cafenelele de ultimă generație și brandurile de modă de designer toate mi-au amintit de Privirea cosmopolită a Dubaiului.

Unii dintre voi nu vor fi surprinși.

„Mi s-a părut mai sigur decât Londra”, mi-a spus unul dintre foștii mei colegi după ce a participat la Cupa Mondială FIFA 2018 de la Moscova. „Erau polițiști peste tot”, și-a exprimat altul. „Toată lumea a fost atât de prietenoasă”, a spus altul. După ce am petrecut aproape două săptămâni în oraș, m-am trezit spunând exact același lucru.

Așa cum succesul Dubaiului ca destinație turistică și acasă a aproape două milioane de rezidenți expatriați este creditat în forțele sale de ordine excepționale, tot așa ar trebui ca Moscova să fie recunoscută pentru securitatea sa. Cifrele nu mint, deoarece ratele criminalității din Moscova au atins un nivel record în 2018, potrivit agenției de stat TASS, iar poliția pare să mențină o prezență peste tot în oraș, de la centre comerciale până la parcuri.

Vorbind despre exterior, în cazul în care vă întrebați, Moscova nu răcorește tot anul, așa cum occidentalii insistă adesea să dea de înțeles. În acest moment, temperatura este de până la 33 de grade Celsius, orașul având cel de-al doilea iunie cel mai fierbinte din istorie anul acesta. În plus, cel puțin în centru, nu aveți genul de praf și murdărie pe care îl întâlniți în altă parte a Europei. Să fim sinceri, Champs-Élysées ar putea folosi cu adevărat ceva curățenie, în timp ce străzile principale din Moscova și Dubai împărtășesc un factor foarte important: curățenia.

Citeste mai mult

Fitch Ratings îmbunătățește perspectivele economice ale Rusiei pentru 2021

O altă asemănare cu Dubai pe care nu o veți vedea pe niciun canal de știri occidental? Rușii iubesc turiștii, pentru că sunt interesați de străini, care nu vizitează la fel de des ca în alte orașe europene importante.

Când stăteam la coadă la un restaurant cu un prieten englez, mi se părea că toți localnicii din jurul nostru erau fascinați de mediul nostru. „Ne place accentul tău englezesc”, i-au spus ei, în timp ce erau chiar mai intrigați de mine vorbind trei limbi diferite.

M-am împrietenit chiar cu o recepționeră de hotel care practica engleza cu mine și cu care, la rândul meu, îmi exersam limba rusă.

Serviciul hotelier, spre deosebire de cel din alte destinații europene, a fost atât de excepțional încât nu poate fi comparat decât cu Dubai. Spre deosebire de personalul nepoliticos din Paris care nu ar menține serviciul de cameră deschis după un minut după ora închiderii, sau camerele prăfuite într-un presupus hotel de cinci stele din Roma sau recepționerii snobi din Londra, rușii au fost în măsură să-mi satisfacă fiecare cerere.

Îndrăznesc să spun că poate avea chiar și un avantaj față de Dubai, unde majoritatea personalului de serviciu sunt expatriați, în timp ce la Moscova, sunt în mare parte ruși. Ceea ce m-a făcut să mă gândesc că poate Moscova este o destinație turistică extraordinară, deoarece a trebuit să se străduiască de zece ori mai mult pentru a fi una, grație acoperirii constante a știrilor negative în mass-media occidentală, în timp ce alte orașe europene au avut-o ușor – practic se vând singuri.

Și dacă credeți că Dubaiul are concepte magnifice de restaurant și bar, așteptați până când încercați Moscova. Barurile Speakeasy sunt abundente, cluburile de noapte plină de muzică hip hop și saloanele narghilea? Veți obține doar fiecare aromă la care ați visat vreodată. Cea mai bună parte este că, spre deosebire de alte orașe europene, serviciul chiar și în cele mai bune locuri din Moscova nu este condiționat și se bazează pe cine ești. Veți fi tratat la fel, indiferent dacă cunoașteți pe cineva care cunoaște pe cineva sau abia ați coborât din avion pentru prima dată.

De asemenea, pe rt.com , orașul de coastă din Rusia, Sochi, pare sumbru și gol în piesele de presă din SUA … în ciuda plajelor pline de turiști abia ieșiți din foc

Așadar, nu este de mirare că Rusia se situează pe a patra piață turistică cu cele mai bune performanțe pentru Emiratele Arabe Unite, potrivit Dubai Tourism, în timp ce numărul rezidenților ruși din Dubai a crescut cu aproape 200% din 2018 până în 2020, potrivit cifrelor Direcției Generale a orașului Rezidență și afaceri externe. La rândul său, Rusia a scutit cetățenii Emiratelor Arabe Unite de obligațiile de viză înainte de intrare în 2019, ceea ce l-a făcut să devină una dintre cele mai populare destinații pentru rezidenții EAU, potrivit experților din industria turismului.

Mai mult, comerțul bilateral non-petrol al țărilor a fost estimat la 3,7 miliarde de dolari în 2019, o mare parte din acestea provenind din importurile de alimente din Dubai din Rusia, care au depășit 305 milioane de dolari în același an, în timp ce exporturile de alimente din Dubai către federație au totalizat 114 milioane de dolari , conform statisticilor guvernamentale.

Și aceasta este doar o mică parte din potențiala plăcintă de afaceri dintre EAU și Rusia. Imaginați-vă dacă rezidenții din Dubai au început să caute la Moscova o escapadă în loc de Londra sau Paris. Nu trebuie să vă imaginați. Vă pot spune chiar acum că în aceste presupuse orașe europene spectaculoase veți fi tratați ca un străin, în timp ce la Moscova veți fi tratați ca un oaspete.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Declarațiile, punctele de vedere și opiniile exprimate în această coloană sunt doar cele ale autorului și nu reprezintă în mod necesar cele ale RT.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *