Bitcoin Bitcoin Price Bitcoin Regulation Canada china Crypto Cryptocurrencies mining United States

Patru mineri nord-americani de Bitcoin care ar putea beneficia de schimbarea Est-Vest

Chiar înainte ca China să apuce în sfârșit ciocanul de interdicție asupra minelor criptografice, minerii Bitcoin (BTC ) din America de Nord și-au consolidat capacitatea pe fondul eforturilor de a câștiga o cotă mai mare din distribuția globală a ratei de hash. De la construirea unor centre de date mai mari până la achiziționarea de inventare hardware, aceste unități au făcut eforturi concertate pentru a echilibra dihotomia hash-putere între emisferele estică și occidentală.

Minerii nord-americani de Bitcoin trebuie deseori să se confrunte cu preocupările legate de consumul de energie și unii au dorit să se asocieze cu firme de petrol și gaze, devenind cumpărători de ultimă instanță pentru gaze arse. Într-adevăr, forajele petroliere americane și firmele miniere Bitcoin continuă să colaboreze în ceea ce privește utilizarea gazelor naturale, dovedind încă o dată că potențialul capacității termodinamice a Bitcoin este setat să fie net pozitiv pentru mediu, în ciuda criticilor formulate împotriva dovezilor de lucru ( PoW) minerit.

Cu entități cu sediul în America de Nord, aparent pe punctul de a stabili o prezență mai mare în matricea globală de minerit Bitcoin, iată o privire la patru dintre cei mai mari mineri Bitcoin din regiune.

Riot Blockchain

În 2020, China a controlat încă aproximativ 65% din rata globală de hash Bitcoin, potrivit estimărilor din mai multe surse de date. Cu toate acestea, Riot Blockchain și-a extins operațiunile cu o serie de achiziții majore de hardware de la principalii producători de minerți Bitcoin, cum ar fi Bitmain.

Numai în august și decembrie 2020, Riot Blockchain a cheltuit milioane de dolari pentru a achiziționa mii de Antminers de la Bitmain . Într-adevăr, așa cum a raportat Cointelegraph în aprilie, capacitatea de hashing a Riot Blockchain a crescut cu 460% în 2020 .

Unitatea de inventar extins a Riot Blockchain a continuat până în 2021, compania achiziționând peste 42.000 de antmineri de la Bitmain la începutul anului. Compania cotată la Nasdaq a anunțat, de asemenea, o achiziție de 650 de milioane de dolari a unui centru de date important situat în Texas.

Prin achiziționarea centrului de date Whinstone din Texas, Riot Blockchain va deține cea mai mare instalație minieră Bitcoin din Statele Unite. Gigantul american minier Bitcoin este stabilit chiar să extindă capacitatea inițială a site-ului de la 750 de megawați la peste 1.000 MW.

Cu capacitatea sa ridicată care coincide cu represiunile radicale din China, nu este surprinzător să vedem Riot Blockchain bucurându-se de un succes mai mare în mineritul Bitcoin, dovadă fiind cifrele citate în actualizarea lunară a producției și operațiunilor. În aprilie, compania a raportat că a extras 187 de Bitcoin (în valoare de 11,2 milioane de dolari pe atunci) luna precedentă.

Cifra de producție BTC din martie 2021 a marcat o creștere de 80% față de totalul mineritului Bitcoin pentru martie 2020. În cel mai recent raport din iunie, compania a declarat că a exploatat 243 BTC, o creștere de 406% față de cifra de producție din iunie 2020.

Raportul din iunie a plasat, de asemenea, totalul minierului Bitcoin de la Riot Blockchain la 1.167 BTC (în prezent, în valoare de 36,5 milioane de dolari). În iunie 2020, compania a exploatat doar 508 BTC, ceea ce înseamnă că producția din acest an reprezintă o creștere de 130% de la an la an.

În total, Riot Blockchain spune că deține peste 2200 BTC de la sfârșitul lunii iunie, toate Bitcoin provenind din operațiunile sale miniere. Detaliind legătura dintre succesele sale recente de producție și situația din China, raportul din iunie a declarat: „Exodul minierului Bitcoin din China a avut ca rezultat o ajustare a dificultății descendente și o rată de hash globală mai mică. Ca atare, Riot exploatează în prezent mai mult Bitcoin pe zi decât în orice moment din istoria companiei ”, continuând:

„Deși se așteaptă în general ca mulți mineri chinezi să se mute în cele din urmă, compania estimează că ar putea trece destul de mult timp până când rata globală de hash minier Bitcoin va reveni la maximul anterior de 180 de exahash pe secundă („ EH / s ”), ultima observat la începutul acestui an. ”

Maraton

Marathon este, fără îndoială, principalul concurent al Riot Blockchain în „războaiele de hash din America de Nord” și, la fel ca rivalul său, gigantul minier criptografic își extinde inventarul hardware din 2020. În octombrie, Marathon Patent Group din Nevada a achiziționat 10.000 de Antminer S-19 Pro de la Bitmain.

Această dimensiune a fost atât de mare încât s-a estimat că va crește capacitatea operațională a companiei la 2,56 EH / s, puțin mai mult decât ținta 2.3 EH / s pentru extinderea Riot Blockchain. Odată ce comanda Antminer ajunge în loturi pentru Marathon, compania pare să se concentreze acum pe realizarea „neutralității carbonului” și satisfacerea cerințelor de reglementare.

În martie, compania a anunțat pentru prima dată planurile de a-și redirecționa toată puterea de hash actuală către un fond de minerit Bitcoin conform reglementărilor până la începutul lunii mai. La acea vreme, Marathon a declarat că noul grup a aderat la protocoalele SUA anti-spălare a banilor (AML) stabilite de Biroul american de control extern.

După cum a raportat Cointelegraph în luna mai, Marathon planifică un centru de date neutru din punct de vedere al carbonului de 300 MW, care va găzdui 73.000 de mineri Bitcoin. Conform anunțului din acel moment, implementarea facilității va aduce neutralitatea carbonului companiei la aproximativ 70%, în timp ce rata de hash va fi de 10,37 EH / s.

Conform datelor de pe BTC.com, atingerea unei capacități de rată hash de 10,37 EH / s ar pune numărul Marathon cinci pe jurnalul actual de distribuție a ratei hash Bitcoin.

Deși a scăzut cu peste 50% față de valoarea maximă din 2021, de 56,56 USD, acțiunile companiei sunt în continuare în creștere cu 122,34% de la an la data scrierii. Având în vedere că fondurile tranzacționate la bursă de Bitcoin încă nu au obținut aprobarea în Statele Unite, stocurile miniere Bitcoin sunt văzute ca următorul lucru cel mai bun în ceea ce privește câștigarea expunerii indirecte la BTC.

Marathon în sine este un deținător de Bitcoin separat de interesele sale miniere. La începutul anului, compania a cumpărat peste 4.800 BTC , în valoare de aproximativ 150 de milioane de dolari la acea vreme. New York Digital Investment Group ar fi facilitat tranzacția.

Coliba 8

Firmele din Statele Unite nu sunt singurii jucători majori din teatrul de minerit Bitcoin din America de Nord, deoarece ținuta canadiană Hut 8 este, de asemenea, un nume semnificativ în conversație. Odată ce a fost cel mai mare miner Bitcoin tranzacționat public în funcție de capacitate în 2018, compania din Toronto pare să-și revină de la eșecurile sale anterioare.

În 2018, piața criptografică a suferit o creștere a pieței ursului, deoarece prețurile monedelor au scăzut de la vârfurile atinse în decembrie 2017 și ianuarie 2018. În mai 2019, Hut 8 a raportat pierderi la nord de 136 milioane dolari pentru anul precedent, care au culminat și cu reduceri semnificative de personal .

După ce a trecut prin iarna criptografică din 2018 și 2019, Hut 8 a suferit o modernizare masivă a hardware-ului său pentru miner, anunțând achiziționarea a peste 11.000 de platforme MicroBT evaluate la aproximativ 44 de milioane de dolari. Pe baza capacității minerilor MicroBT, se așteaptă ca rata de hash a lui Hut 8 să ajungă la 2,5 EH / s odată ce toate mașinile sunt instalate în instalația de 100 MW a companiei, în prezent în construcție.

La 2,5 EH / s, Hut 8 prezice că producția zilnică de Bitcoin va crește de două ori de la 6,5 la 7,5 BTC până la 14 la 16 BTC. O astfel de rată de exploatare zilnică a BTC poate servi, de asemenea, pentru a păstra statutul Hut 8 de miner Bitcoin care deține cel mai auto-extras BTC din lume.

În ianuarie, minerul canadian Bitcoin a estimat că deținerile totale de Bitcoin vor ajunge la 5.000 BTC până la începutul anului 2022. Compania a prezentat, de asemenea, planurile de extindere a ratei de hash la șase EH / s până la mijlocul anului 2022.

În legătură cu: minerii cripto-nord-americani se pregătesc să conteste dominația Chinei

Hive Blockchain

Schimbarea est-vest a ratei de hash Bitcoin va implica în cele din urmă modificări radicale ale mixului energetic pentru mineritul BTC, cu mai mult accent pe „Bitcoin verde”. Pentru minerul criptografic canadian, energia verde este un punct central pentru operațiunile sale.

Din Canada până în Islanda și chiar în Suedia, Hive Blockchain a operat centre de date alimentate cu energie verde pentru mineritul criptografic. În luna mai, compania ar fi fost forțată să-și vândă instalația din Norvegia , invocând probleme cu autoritățile de reglementare din țară.

La începutul lunii iulie, Hive a achiziționat 3.000 de mineri MicroBT M30S pentru unitatea sa din New Brunswick, Canada. Puterea de hash adăugată va fi contribuită la Fondul SUA Foundry, care agregează deja potențialul de hashing de la alți mineri nord-americani majori precum Hut 8, Blockcap și Bitfarms, printre altele.

În plus, 3.000 de platforme miniere suplimentare ale Hive vor crește potențialul de hashing al companiei cu 0,264 EH / s pentru a atinge o rată totală de hash de 0,83 EH / s. De asemenea, compania s-a alăturat recent rândurilor companiilor miniere Bitcoin tranzacționate public, după ce a obținut o listă Nasdaq în iunie .

Între timp, Gryphon Digital Mining, un alt miner cu sediul în SUA, ar putea provoca în curând numele mai consacrate din industria minieră nord-americană BTC. Compania, care pretinde că funcționează cu energie 100% regenerabilă, a achiziționat recent 7.200 de platforme miniere Antminer S19J Pro .

Pe baza capacității de hașare a mașinilor, rata de hash a lui Gryphon va crește aproximativ cu aproximativ 0,72 EH / s. Acest nou inventar va fi instalat în august, iar la acel moment, compania va primi ratingul ESG.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.