Bitcoin CBDC china Crypto Cryptocurrencies Digital Dollar Federal Reserve Janet Yellen United States

Cercetătorii Fed și Yale stabilesc 2 cadre de reglementare pentru stablecoins

Cercetările în curs ale Rezervei Federale privind monedele digitale ale băncii centrale sau CBDC s-au extins pentru a include stablecoinele și dacă acestea pot fi reglementate în mod eficient.

În lucrarea lor, care a fost publicată în eLibrary la SSRN pe 17 iulie, Gorton și Zhang susțin că „banii produși în mod privat”, cum ar fi stablecoinele, „nu sunt un mijloc eficient de schimb, deoarece nu sunt întotdeauna acceptate la egalitate și sunt supuse rulărilor”. Autorii continuă apoi să propună soluții pentru a aborda ceea ce consideră a fi „riscuri sistemice create de stablecoins”.

După ce au făcut o scufundare profundă în istoria banilor privați, începând cu Era Free Banking din Statele Unite, o perioadă cuprinsă între 1837 și 1864, cercetătorii au ajuns la concluzia că factorii de decizie politică au două opțiuni în ceea ce privește reglementarea stablecoinelor: a face stablecoinele echivalente cu banii publici sau introduceți un CBDC, care presupune taxarea stablecoinelor private din existență.

În ceea ce privește prima alegere, guvernul ar putea solicita emiterea de monede stabile prin intermediul băncilor asigurate de FDIC sau să prevadă ca toate monedele stabile să fie integral garantate de trezoreri la Rezerva Federală.

Ziarul și-a făcut drum prin Twitter duminică, fondatorul Avanti, Caitlin Long, făcând o legătură interesantă între data publicării și viitorul grup de lucru stablecoin condus de secretarul Trezoreriei Janet Yellen.

Începând cu 19 iulie, Yellen va convoca Grupul de lucru al președintelui pe piețele financiare pentru a discuta despre monedele stabile. Grupul reunește diferiți autorități de reglementare pentru a evalua beneficiile și riscurile potențiale ale stablecoinelor.

Discuția cu privire la monedele stabile a crescut recent, președintele Fed, Jerome Powell, a solicitat reglementări mai stricte privind activele precum Tether ( USDT ). Într-o mărturie în fața Camerei Reprezentanților din 14 iulie, Powell a spus că este puțin probabil ca criptomonedele să se alăture în universul plăților în curând din cauza volatilității extreme a prețurilor.

În legătură cu aceasta: banca centrală a Chinei spune că cripto-ul a dat un impuls creării CBDC sale

Până în prezent, cercetătorii Fed au fost mai deschiși la ideea unui CBDC , deși spre deosebire de omologii lor din Asia și Europa, Statele Unite nu au planuri imediate pentru așa-numitul dolar digital. În ciuda atitudinii sale ostile față de Bitcoin ( BTC ), China a apărut ca unul dintre primii care emit o monedă digitală controlată central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.