Politics Technology

Fauci spune că SUA ar avea în continuare variolă și poliomielită dacă vaccinurile ar primi aceeași împingere, așa cum fac acum în atacul împotriva Fox

Consilierul de la Casa Albă Covid-19, Anthony Fauci, a susținut că, dacă guvernul SUA se va confrunta cu același nivel de ezitare a vaccinului atunci când vaccinurile împotriva variolei și poliomielitei vor fi lansate, bolile ar continua să se extindă în SUA.

În timp ce președintele SUA, Joe Biden, a arătat cu degetul spre Facebook ca fiind principalul vinovat din spatele absorbției dezamăgitoare a vaccinului în SUA, Fauci a făcut o lovitură către presa conservatoare prin cablu.

Răspunzând întrebării Jim Acosta de la CNN, dacă spectacolul extrem de popular al lui Tucker Carlson de pe Fox News ar fi împiedicat eradicarea bolilor periculoase în SUA dacă ar fi fost cu zeci de ani în urmă, Fauci părea să fie de acord.

„Crezi că am fi putut eradica poliomielita sau am învinge rujeola dacă ai avea Fox News noapte după noapte avertizând oamenii cu privire la aceste probleme de vaccin care sunt, știi, paturi?” Acosta l-a întrebat pe Fauci în timpul unui interviu de sâmbătă.

„Dacă am fi avut reacția pentru vaccinuri așa cum vedem pe anumite mijloace de comunicare, nu cred că ar fi fost deloc posibil nu numai eradicarea poliomielitei, ci probabil că am avea încă variolă” , a spus Fauci, înainte adăugând că este „sigur” că poliomielita ar fi fost încă activă în SUA.

SUA a avut ultimul focar de variolă în 1949 și, din 1972, vaccinul nu mai este administrat în mod obișnuit. Ultimul caz sălbatic la nivel global a fost în 1977. La scurt timp după 11 septembrie, președintele George W. Bush a ordonat vaccinările împotriva variolei pentru 500.000 de soldați americani în zone cu risc ridicat ale lumii și lucrătorilor din domeniul asistenței medicale care erau dispuși să se vaccineze. Cu toate acestea, la vremea respectivă existau îngrijorări cu privire la posibilele efecte secundare care pun în pericol viața jabului, New York Times raportând„decizia a fost dificilă pentru președintele Bush, având în vedere probabilitatea ca unele persoane să moară din cauza efectelor secundare ale vaccinului. ”

Potrivit unui studiu model din 2003, publicat în New England Journal of Medicine , dacă 60% din populația SUA ar fi vaccinată, acest lucru ar fi benefic într-un scenariu puțin probabil al unui atac național bioterorist cu virusul variolei, dar altfel ar fi cauzat unele 482 de decese la nivel național.

De asemenea, pe rt.com „Fauci ouchie”: WH lansează un videoclip „cringe” al consilierului de sănătate citind tweet-uri strălucitoare despre el și vaccinul Covid-19

SUA sunt libere de poliomielită din 1979, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) credită „un program de vaccinare de succes” cu două vaccinuri introduse la mijlocul anilor 1950 și începutul anilor 1960 pentru dezrădăcinarea bolii în SUA. La nivel mondial, cazurile de poliomielită au scăzut dramatic de la sfârșitul anilor 1980, Organizația Mondială a Sănătății raportând doar 22 de cazuri în 2017. Și, deși poliomielita a fost aproape eradicată, cu excepția Afganistanului și Pakistanului, unde rămâne epidemică, eficacitatea campaniei de vaccinare a fost a pus sub semnul întrebării în lumina unui raport al OMS din 2019 care exprimă îngrijorarea că mai multe cazuri de poliomielită au fost atribuite unui vaccin oral ieftin decât unui virus sălbatic.

De asemenea, pe rt.com, un rezident din Texas internat cu infecție virală MONKEYPOX după sosirea din Nigeria, CDC nu spune niciun motiv de alarmă

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *