Life Lifestyle Meteo National Politics Technology

Va fi și mai cald: Ce maxime ne așteaptă astăzi

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Sâmbătă, 17 iulie, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi variabil și îndeosebi fără precipitații, iar vântul va sufla slab. 

Termometrele vor indica între 30-33 de grade Celsius în raioanele de nord, 31-34 de grade în raioanele de centru, 32-35 de grade în raioanele de sud. În Capitală se așteaptă până la 33 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 17 – 23 Iulie 2021

Vremea caniculară se va menține și pe 18 iulie. Totodată, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul satul Naslavcea – orașul Camenca va scădea nivelul de apă cu până la 40 centimetri. 

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de caniculă cu temperaturi de până la 35 de grade. Avertizarea va fi valabilă până pe 19 iulie. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 17 iulie 2007 a fost înregistrată temperatura de 36,8 de grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 17 iulie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1902 – atunci au fost 10,5 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *