Politics Technology

Potențialul succesor al lui Merkel, Laschet, își cere scuze după Râs în timpul discursului președintelui german despre inundații mortale

Liderul partidului CDU al cancelarului Angela Merkel, Armin Laschet, s-a trezit în apă fierbinte după ce a fost filmat râzând când președintele Germaniei își exprima solidaritatea față de victimele inundațiilor devastatoare.

Incidentul a avut loc în timp ce președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a vizitat Erftstadt – un orășel din vestul Germaniei, la aproximativ 20 de kilometri sud de Köln. Orașul a fost devastat de cursuri de apă furioase, deoarece precipitațiile abundente au provocat inundații record în zonă.

O uriașă uriașă s-a deschis lângă cartierul orașului Blessem, înghițind mașini, ruine ale castelului și chiar câteva clădiri cu jumătate de lemn. Steinmeier a ajuns la Erftstadt pentru a-și exprima simpatiile și a promite asistență victimelor dezastrului.

Laschet, care este, de asemenea, premierul de stat al Renaniei de Nord-Westfalia, unde se află Erfstadt, se pare că nu avea o stare de spirit sumbru, totuși. Pionierul în cursa pentru a fi următorul cancelar al Germaniei a fost surprins pe video râzând și glumind cu colegii politicieni din fundal chiar în momentul în care Steinmeir se adresa națiunii.

Videoclipul faux-pas-urilor s-a răspândit rapid pe rețelele sociale și a stârnit un val de indignare atât în rândul politicienilor, cât și al cetățenilor obișnuiți. „Sunt cu adevărat fără cuvinte”, a spus Lars Klingbeil, secretarul general al Partidului Social Democrat din Germania (SPD).

Vicepreședintele SPD, Kevin Kühnert, a descris situația ca pe o „chestiune de caracter”.

Netizenii au denunțat acțiunile lui Laschet ca „nerespectuoase ” și „ignorante”. „Comportamentul de tip școlar al lui Laschet este pur și simplu respingător și dezgustător”, a scris un comentator pe Twitter . Hashtag #LaschetDarfNichtKanzlerWerden (Laschet nu trebuie să fie cancelar) a început, de asemenea, să treacă pe Twitter.

Laschet, care a preluat frâiele în Uniunea Creștin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel în ianuarie, este candidatul partidului la cancelarie la viitoarele alegeri generale din septembrie.

Răspunzând la reacția din ce în ce mai mare asupra gafei sale de PR, Laschet și-a cerut scuze.

"Guvernul regional ia inima soarta celor afectați", a scris el într-o postare pe Twitter, adăugând că regretă impresia creată în timpul discursului președintelui. „A fost nepotrivit și îmi pare rău”, a spus el.

Se pare că mulți critici au simțit că scuzele sale erau „pe jumătate”. „Nu ne-ai spune doar gluma care a fost atât de amuzantă încât te-a făcut să râzi în fața tuturor acestor suferințe?” a afirmat un cronicar și autor german, Sarah Bosetti, ca răspuns la tweet-ul lui Laschet.

De asemenea, pe rt.com Sute de răniți și peste 1.000 de dispăruți doar într-un singur district german, pe fondul unor inundații severe – poliția

Germania încă se depărtează de ceea ce a fost descris drept inundațiile „catastrofale” la începutul acestei săptămâni. Cel puțin 143 de persoane au murit deja în această calamitate, inclusiv 98 de persoane în micul cartier rural din Ahrweiler, la sud de Köln, una dintre zonele cele mai afectate din țară. Anterior, autoritățile locale au raportat că peste 1.000 de persoane lipseau în district.

De asemenea, pe rt.com Belgia stabilește ziua de doliu, numărul de morți din cauza inundațiilor catastrofale din Europa se ridică la 153

Germania nu a fost singura națiune afectată de dezastru. Alte 27 de persoane au fost ucise în Belgia vecină, unde prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că 20 iulie va fi o zi națională de doliu. Presa locală a raportat, de asemenea, că sărbătorile Zilei Naționale a Belgiei de miercurea viitoare vor fi, de asemenea, reduse, ca urmare.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *