Bitcoin Bitcoin Analysis Bitcoin Price Crypto Cryptocurrencies Cryptocurrency Exchange Derivatives Dollar Market Analysis Markets

Volumele istorice reduse la fața locului și indecizia investitorilor cântăresc prețul Bitcoin

Dacă un cuvânt ar putea fi folosit pentru a descrie modul în care se simt majoritatea participanților la ecosistemul criptomonedelor cu privire la perspectivele pe termen scurt pentru Bitcoin ( BTC ) ar fi „indecis”, deoarece semnalele mixte din toate tipurile de indicatori au mulți comercianți care așteaptă o mișcare semnificativă în ambele direcții înainte de a planifica următorul punct de intrare.

Un nou raport al Delphi Digital a aruncat o privire macro asupra acțiunii actuale a prețului Bitcoin și a constatat că o varietate de factori, inclusiv volume mici de schimb și întărirea dolarului american au cântărit foarte mult pe criptomoneda de top.

Grafic BTC / USDT pentru o zi. Sursa: TradingView

Recenta scădere a Bitcoin la 31.000 de dolari se adaugă la aura de frică care înconjoară în prezent piața criptografică, iar analiștii avertizează acum că eșecul de a închide peste 31.000 de dolari ar putea vedea ca BTC să scadă la zona de 29.000 la 24.000 de dolari .

Iată trei domenii de concentrare pe care Delphi Digital le subliniază ca fiind cele mai de impact asupra acțiunii pe termen scurt a prețurilor pentru Bitcoin

Volumele spot și interesul deschis se prăbușesc

Potrivit Delphi Digital, scăderea activității de tranzacționare este unul dintre cei mai mari factori care afectează piața. Acest lucru se datorează faptului că, după vânzarea din 19 mai, a avut loc un exod de comercianți spot și de instrumente financiare derivate din bursă.

Volumul schimbului spot. Sursa: Delphi Digital

După cum se vede în graficul de mai sus, după ce s-a înregistrat o creștere substanțială în prima jumătate a anului 2021, volumele de schimb au scăzut cu mai mult de 60%, pe măsură ce prețurile s-au prăbușit și comercianții au înjurat folosind efectul de levier.

Scăderea precipitată a prețului BTC a contribuit, de asemenea, la diminuarea utilizării de către comercianții cu amănuntul a pârghiei ridicate pe piețele instrumentelor derivate, iar dovada acestui fapt provine din dobânda deschisă la termen a BTC care a revenit la nivelurile observate de la începutul anului 2021.

Delphi Digital a spus:

„Această purjare a cauzat daune semnificative structurii pieței alcista, cu o bază futures de aproape 0% și rate de finanțare scăzute pentru contractele perpetue.”

Într-o notă mai pozitivă, evenimentul de mega lichidare văzut în luna mai a ajutat la eliminarea comercianților suprasolicitați, ceea ce înseamnă că „participanții mai puternici sunt cei care contribuie în primul rând la nivelurile actuale de dobândă deschisă”.

Puterea dolarului duce la slăbiciunea BTC

Un alt factor care cântărește prețul Bitcoin a fost forța recentă a dolarului american, care a fost pe o tendință ascendentă de când a coborât la 89,53 pe 25 mai.

Diagrama DXY de 1 zi. Sursa: TradingView

Așa cum se vede în graficul de mai sus, pe diagrama DXY s-a format un model invers mare de cap și umeri, cu decolteul acum testat pentru a treia oară.

În cazul în care dolarul va crește un alt pic, actuala redresare economică ar putea fi amenințată, deoarece condițiile financiare se vor înăspri și acest lucru ar putea avea o greutate semnificativă pentru multe dintre cele mai populare tranzacții din 2021.

Delphi Digital a spus:

„Mărfurile, aurul, acțiunile piețelor emergente, Bitcoin sunt toate vulnerabile la consolidarea dolarului verde, deși viteza mișcării sale rămâne, de asemenea, un factor critic.”

Prețul Bitcoin scade la un sprijin pe termen lung

În timp ce scăderea cu 51% a prețului BTC îi face pe mulți analiști să se teamă că ar putea începe o altă piață urinară pe mai mulți ani, este important să se ia în considerare unele dintre tendințele macro mai mari care au condus la condițiile actuale.

Bitcoin se întoarce de la o lună la alta. Sursa: Delphi Digital

Graficul de mai sus arată că Bitcoin a avut șase luni consecutive de creștere a prețurilor înainte de o recesiune, iar activul era datorat pentru o retragere dintr-o perspectivă istorică.

Chiar și cu BTC în scădere cu 51% față de maximul său istoric, de la an la an, prețul său este încă cu 250% mai mare decât evaluarea sa de 9.100 USD din 16 iulie 2020.

Tendința ascendentă pe termen lung pentru Bitcoin rămâne intactă cu prețul său care testează în prezent media mobilă de 12 luni, un nivel important de sprijin care va determina unde se îndreaptă prețul de aici.

BTC / USD comparativ cu graficul mediu pe o lună de 12 luni . Sursa: Delphi Digital

Volumul tranzacționării Bitcoin la bursele la vedere și derivate este în scădere, iar perspectivele unei dolari consolidate cântăresc foarte mult pe piețele financiare globale. Acest lucru a dus la indecizie care este principala emoție care guvernează piața criptografică în acest moment și acest sentiment este probabil să persiste până când o mișcare majoră a prețurilor sau un eveniment motivant determină implicarea comercianților din afară.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *