Politics Technology

Curtea UE declară că Rusia ar trebui să limiteze furnizarea de gaze la Europa

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat joi o hotărâre a tribunalului inferior care a declarat că accesul Rusiei la gazoductul OPAL ar trebui să fie limitat.

Cazul în instanță este o victorie pentru Polonia împotriva unui recurs al hotărârii instanței inferioare formulată de Germania.

Conducta OPAL, operată de OPAL Gastransport, este o conductă lungă de 470 de kilometri (292 mile), care leagă conducta de gaz operațională Nord Stream 1 a gigantului rusesc de gaze Gazprom de Germania.

Comisia Europeană (CE) a acordat în 2016 o scutire operatorului OPAL de reglementările UE privind solidaritatea energetică, ceea ce înseamnă că Gazprom ar putea utiliza OPAL pentru a expedia gaze naturale la capacitatea aproape completă a conductei.

De asemenea, pe rt.com SUA și Germania nu sunt de acord cu controversata conductă Nord Stream 2, dar Washingtonul a renunțat la încercarea de a o opri, a spus Biden lui Merkel

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg, a anulat în 2019 decizia din 2016 care a permis Gazprom să mărească transporturile de gaze prin conducta OPAL.

Germania a făcut recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și a pierdut cazul, după ce joi curtea a luat parte la Polonia.

Potrivit deciziei judecătorești de astăzi, care este definitivă, UE trebuie să țină seama de preocupările exprimate de Polonia, precum și de Lituania, cu privire la creșterea aprovizionării rusești către Europa, deoarece scutirea Gazprom de la legislația energetică a UE a „încălcat principiul solidarității energetice. "

Potrivit Reuters , nu se așteaptă ca hotărârea să modifice semnificativ livrările de gaze ale Gazprom prin OPAL, deoarece acestea au fost deja reduse înaintea procesului.

De asemenea, pe rt.com „Așteptați până vine iarna!” Este ușor pentru UE să pledeze pentru a renunța la gazul rusesc când este cald, spune ministrul energiei

Compania de gaze din Polonia PGNiG a declarat , comentând hotărârea:

„Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Comisia Europeană a încălcat principiul solidarității energetice prin emiterea unei decizii privind gazoductul OPAL. Verdictul întărește securitatea energetică a Poloniei și poate fi important pentru soarta ulterioară a Nord Stream 2 proiect."

Polonia este unul dintre cei mai vocali oponenți la proiectul Nord Stream 2, condus de Gazprom, din Rusia în Germania, îngrijorat de faptul că Rusia folosește vânzările de gaze și monopolul său de gaz Gazprom ca instrument politic. Polonia, alte câteva țări ale UE și Statele Unite consideră că Nord Stream 2 subminează în continuare securitatea energetică a Europei, oferind Gazprom o altă conductă pentru a-și livra gazele naturale pe piețele europene.

Acest articol a fost publicat inițial pe Oilprice.com

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.