Politics Technology

Tehnologia „Deepfake” pune cuvintele în gura răposatului bucătar Anthony Bourdain într-un nou film, provocând dezbateri, în timp ce văduva neagă că a acceptat-o

Audio „deepfake” generat artificial folosit pentru a replica vocea lui Anthony Bourdain într-un nou documentar a declanșat reacții adverse, deoarece văduva bucătarului celebru spune că nu a semnat vocea AI, contrar afirmațiilor regizorului.

Noul film despre viața lui Bourdain , „Roadrunner” , a avut premiera vineri, dar a fost rapid umbrit de controverse după ce regizorul Morgan Neville a lăsat să scape că unele porțiuni din documentarul povestit în vocea lui Bourdain au fost generate de inteligența artificială, cunoscută și sub numele de tehnologie „deepfake”. .

În timp ce Neville a insistat mai târziu că s-a apropiat de văduva lui Bourdain, Ottavia, și de executorul său literar „pentru a se asigura că sunt mișto” cu decizia, soțul înstrăinat al bucătarului a luat Twitter vineri seară pentru a nega această afirmație, spunând: „Eu cu siguranță NU am fost unul care a spus că Tony ar fi fost grozav cu asta. ”

Deși „Roadrunner” prezintă mai puțin de 60 de secunde de sunet fals și povestește doar cuvintele lui Bourdain preluate din propriile sale scrieri și e-mailuri, faptul că Neville a folosit AI pentru a vorbi în mod eficient pentru morți nu a stat bine cu criticii online. Unii au cerut chiar boicotarea noului documentar.

„Anthony Bourdain a fost foarte intenționat cu privire la cuvintele pe care le-a ales și foarte deosebit cu privire la modul în care le-a spus, așa că pentru un documentar să-și folosească în mod artificial vocea este profund descurajat”, a scris un observator supărat.

Cu excepția unei linii extrase dintr-un e-mail Bourdain înainte de sinuciderea din 2018, Neville a ținut mama despre exact ce dialog a fost falsificat, spunându-i New Yorkerului: „Probabil că nu știți care sunt celelalte linii care au fost rostite de AI și nu o să știi. ” El a adăugat: „Putem avea un panou de etică documentară despre asta mai târziu”.

Criticii nerăbdători au decis să-și organizeze propriul „panou de etică” mai devreme decât mai târziu, totuși, și mulți au exprimat profunde îngrijorări morale cu privire la falsificarea vocii unui om mort. Unii au susținut că folosirea corespondenței private a lui Bourdain a trecut încă o altă linie, în timp ce o a treia obiecție a venit cu privire la faptul că „Roadrunner” nu dezvăluie spectatorilor utilizarea sa de tehnologie deepfake.

„Atitudinea acestui producător este lipsită de etică și dezgustător“ , un alt utilizator a spus , aparent referindu -se la directorul Neville. „Profundarea lui Bourdain și neinformarea deliberată a publicului în ceea ce se presupune că este un documentar serios. Apoi, ascunzându-vă în spatele fustei „familiei” pentru a vă scuza comportamentul … ”

Poate cel mai bine cunoscut pentru globetrotting-ul său centrat pe mâncare – capturat în emisiunile TV de succes „Fără rezervări” și „ Părți necunoscute” – Bourdain și-a făcut debutul în televiziune cu „A Cook’s Tour” din 2002, care a durat 35 de episoade și a oferit un model , programe mai de succes. De asemenea, a publicat mai multe cărți bestseller, începând din 2000 cu „Bucătărie confidențială: aventuri în pântecele culinar”. Bourdain și-a luat viața în iunie 2018, în timp ce se afla în Franța, pentru a filma pentru „Parts Unknown” , lăsând în urmă văduva Ottavia, de care a fost separat în 2016, fiica cuplului, Ariane, și partenerul său Asia Argento.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *