Politics Technology

Președintele cubanez denunță „terorismul media” susținut de SUA în timp ce se adresează mitingului susținătorilor masivi

Miguel Diaz-Canel a explodat ceea ce susține că sunt eforturi intenționate de a face țara sa să pară instabilă și periculoasă, în urma demonstrațiilor anti-guvernamentale care au dus la numeroase arestări și la moartea unei persoane.

Vorbind sâmbătă cu mii de susținători la Havana, Diaz-Canel a susținut că narațiunea că există tulburări răspândite în Cuba este una falsă. I s-a alăturat fostul președinte Raul Castro, în vârstă de 90 de ani, în timp ce se adresa susținătorilor.

„Minciuna” împinsă prin imagini virale de pe rețelele sociale și politicieni și activiști străini nu este „întâmplător sau greșit”, a spus Diaz-Canel.

„Toate acestea sunt calculul rece al unui manual de război neconvențional”, a susținut el. Președintele învinuise anterior protestele asupra „amestecului străin”, arătând către SUA ca fiind probabil vinovatul din spatele demonstrațiilor.

De asemenea, pe rt.com, BLM declară solidaritate cu oamenii din Cuba în atacul asupra embargoul „crud și inuman” al SUA

De asemenea, el a aruncat „terorismul media” împotriva Cubei finanțat de mașina politică de la Washington și Florida, potrivit agenției de știri cubaneze Prensa Latina .

Diaz-Canel a pus și el în rețea rețelele de socializare, spunând că „încurajează și glorifică revolta și distrugerea proprietății” și conțin o „revărsare a urii”.

„Născut pentru a cuceri și nu pentru a fi cucerit!” mulțimea a strigat la mitingul președintelui, potrivit rapoartelor locale.

Discursul lui Diaz-Canel vine la doar câteva zile după demonstrațiile politice, care au fost cele mai mari din ultimele decenii din Cuba. Cetățenii s-au adunat în zeci de orașe și au cerut încetarea conducerii președintelui, cerând un acces mai bun la alimente și medicamente. Imaginile și filmările mulțimilor masive, precum și ciocnirile cu poliția, au atras rapid atenția din întreaga lume.

O persoană ar fi murit în timpul protestelor, iar peste 100 au fost arestați.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a propus săptămâna aceasta să condamne guvernul Cubei, numindu-i „stat eșuat”. El a adăugat că are în vedere să ajute cetățenii cubanezi să obțină accesul la internet „restabilit” și mai puțin restricționat, deși nu a detaliat cum ar fi realizat sau care ar putea fi ramificațiile. Cuvintele lui Biden lasă puține speranțe pentru ridicarea sancțiunilor SUA asupra Cubei, care au contribuit semnificativ la necazurile economice ale țării.

Diaz-Canel a răspuns anterior comentariilor lui Biden numind SUA drept statul eșuat efectiv. Într-un lung fir Twitter, el a cerut Americii să-și retragă sancțiunile și a aruncat țara pentru că are „un record rușinos de războaie și violență; represiune brutală și uciderea cetățenilor de către poliție; rasism și încălcări ale drepturilor omului. ”

De asemenea, pe rt.com, Biden numește Cuba „stat eșuat”, spune că „restabilirea” accesului la internet este unul dintre lucrurile pe care SUA le ia în considerare

Accesul la internet a fost, de asemenea, întrerupt zile întregi în Cuba, în urma demonstrațiilor, deși a fost restabilit cu unele restricții în vigoare.

Diaz-Canel a postat imagini cu mulțimea mare adunată sâmbătă – mitinguri similare s-au ținut în alte orașe – și a spus că Cuba „nu va fi niciodată o țară a urii” și va fi independentă.

În timp ce președintele a atras o mulțime mare, a existat cel puțin un dizident. AFP a raportat că poliția a arestat un bărbat înaintea mitingului pentru că a strigat „Patria y Vida” („Patrie și viață”), un cântec de protest, popular printre criticii guvernului cubanez. Fraza în sine este o inversiune a „Patria o Muerte” („Patrie sau moarte”), unul dintre sloganurile Revoluției Cubane.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *