Politics Technology

Agențiile de sănătate publică constată că focarele „neobișnuite” de vărsături de iarnă cresc în Anglia, după cum constată restricțiile Covid-19

În timp ce guvernul britanic se pregătește să renunțe la restricțiile Covid din Anglia, oamenii de acolo se confruntă acum cu o altă boală – un norovirus care provoacă diaree, cunoscut și sub numele de bugul vărsăturilor de iarnă, a avertizat Public Health England.

O „supraveghere de rutină” a întregului sistem de sănătate a dezvăluit o creștere „neobișnuită” a numărului de focare de boli „în afara sezonului” cauzate de insecte vărsătoare în ultimele cinci săptămâni, a declarat Public Health England (PHE) într-un comunicat vineri.

Un total de 154 de focare au fost raportate între sfârșitul lunii mai și iulie, a spus PHE, adăugând pentru comparație că Anglia a înregistrat 53 de astfel de focare în aceeași perioadă în medie în ultimii cinci ani.

De asemenea, pe rt.com, 20% au crescut în decesele legate de alcool în Anglia, mulți apelând la băut acasă în timpul pandemiei – govt

Norovirusul este un agent infecțios extrem de contagios care provoacă vărsături și diaree. Se transmite ușor prin contactul cu persoane infectate sau suprafețe contaminate. Deși boala trece de obicei în câteva zile, poate duce la complicații – în special la copii și vârstnici – dacă simptomele sale sunt ignorate.

Până în prezent, creșterea focarelor de boli legate de norovirus a fost raportată în cea mai mare parte în unitățile de învățământ, inclusiv creșele și centrele de îngrijire a copiilor, a spus PHE. Agenția de sănătate a adăugat, totuși, că i s-au raportat „mult mai multe incidente ” decât s-ar fi așteptat în lunile de vară ”.

Numărul de cazuri a scăzut la un nivel mai mic decât de obicei în timpul pandemiei Covid-19, deoarece măsurile introduse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus au afectat și transmiterea norovirusului. Cu toate acestea, pe măsură ce guvernul ușurează treptat restricțiile din Anglia, rata infecției cu norovirus revine la nivelurile observate înainte de pandemie în toate grupele de vârstă, a menționat PHE.

„Simptomele includ apariția bruscă de greață, vărsături de proiectil și diaree, dar pot include, de asemenea, o temperatură ridicată, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor”, a declarat profesorul Saheer Gharbia, directorul adjunct al Serviciului Național de Infecție la PHE. Gharbia a mai spus că oricine se confruntă cu astfel de simptome trebuie să rămână acasă și să evite trimiterea copiilor la școală sau grădiniță până la 48 de ore de la eliminarea simptomelor.

De asemenea, pe rt.com, s-au confirmat în Anglia 6 cazuri de variantă Lambda Covid descoperite pentru prima dată în Peru

Orice persoană afectată este, de asemenea, sfătuită să stea departe de gătit sau să ajute în bucătărie, deoarece norovirusul poate contamina cu ușurință alimentele. Cei cu simptome ar trebui să evite să viziteze un medic de familie sau un spital, pentru a nu trece mai departe de boală, dar sunt sfătuiți să contacteze un medic prin telefon, dacă este necesar.

PHE se așteaptă, de asemenea, la o creștere potențială a cazurilor de boală norovirus în lunile următoare, pe fondul relaxării în continuare a bordurilor Covid-19. Unii medici sunt acum îngrijorați de faptul că norovirusul ar putea ajunge la spitale și ar putea pune o presiune suplimentară pe un sistem de sănătate care încă se învârte de pandemie.

„Suntem la doar câteva zile distanță de ridicarea restricțiilor rămase în Anglia și NHS-ul nostru este supus unei mari tensiuni” , a declarat jurnaliștilor dr. Nick Scriven, un președinte imediat al Societății pentru Medicină Acută, adăugând că știrile despre norovirus nu sună deosebit de liniștitor.

„Având în vedere impactul pe care îl are acest lucru atunci când își face loc în spitale – închiderea paturilor, infectarea persoanelor bolnave grav și absența personalului – este sincer foarte îngrijorător”, a adăugat el.

De asemenea, pe rt.com UK Health Securitate a reținut promițătoare date despre vaccinuri de la PM, influențând potențial decizia de a extinde restricțiile Covid – mass-media

Alți medici au numit focarele de norovirus un semn al lucrurilor viitoare. Profesorul Paul Hunter de la Școala de Medicină Norwich de la Universitatea din East Anglia, a spus că creșterea „neobișnuită” a cazurilor reflectă faptul că oamenii au redus imunitatea la aceasta, deoarece nu au fost expuși la virus în timpul blocării.

„Am început deja să vedem cazuri în creștere pentru unii dintre ceilalți viruși respiratori și acest lucru ne amintește că, pe măsură ce ieșim din blocaj, este probabil să începem să vedem multe alte infecții în creștere care pot cauza probleme pentru sănătatea publică și NHS, ”, A declarat el pentru BBC.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.