Politics Technology

A treia oara cu noroc? St Petersburg își propune să evite mai multă mizerie Covid-19 după ce UEFA confirmă că va găzdui finala Ligii Campionilor în 2022

UEFA a privit înainte ca Rusia să găzduiască finala Ligii Campionilor pentru prima dată de la înfrângerea epică a lui Chelsea împotriva lui Man United în 2008 – iar fanii vor spera să nu se mai repete saga care a bântuit ultimele două gazde.

Planificatorii din Turcia au suferit dureri de inimă și un succes financiar uriaș după ultimele două finale, ambele acordate Istanbulului, au fost mutate în Portugalia cu scurt timp din cauza escaladării crizelor Covid-19.

Pe lângă prestigiul cel mai înalt profil al clubului din Europa din sezon, afluxul de zeci de mii de fani reprezintă o perspectivă economică tentantă pentru oraș, care va spera să poată permite o capacitate de 68.000 de fani pe stadionul care a deschis în 2017.

Asta nu ar însemna nicio repetare a controversei care a înconjurat finala din acest an, când fanii Chelsea și Manchester City au fost rugați să facă o călătorie dificilă cu preaviz scurt până la Porto, unde autoritățile au primit ordinul de a face o revenire rapidă după Anglia, după parte a încercărilor de prevenire a infecțiilor. Se crede că au participat doar aproximativ 16.000 de susținători.

Proprietarul de blues, Roman Abramovich, i-ar plăcea să-și vadă clubul apărându-și trofeul după disperarea înfrângerii împotriva lui United cu mai bine de 13 ani în urmă, când nivelatorul lui Frank Lampard după deschiderea lui Cristiano Ronaldo s-a dovedit insuficient după ce John Terry și Nicolas Anelka au ratat loviturile la fața locului.

St Petersburg a fost inițial anunțat ca gazdă în 2019, doar pentru îndatoririle sale să fie respinse în timp ce organizatorii au încercat să se asigure că Istanbulul ar putea participa la final un an mai târziu decât era programat, pe fondul tribulațiilor logistice ale pandemiei.

Capitala Turciei va găzdui acum jocul în 2023, meciul urmând să se îndrepte spre Londra în 2024 și Germania, unde Euro 2024 va avea loc între ele, un an mai târziu.

Tot pe rt.com, Porto a confirmat noua gazdă a finalei Ligii Campionilor din Anglia dintre Chelsea și Man City, din moment ce Istanbulul ratează din nou

Șase din cele șapte meciuri organizate de St Petersburg în timpul Cupei Mondiale din 2018, inclusiv victorii pentru Rusia și Brazilia și victoria campionilor Franței cu 1-0 asupra Belgiei în semifinale, au primit peste 64.000 de fani.

Capacitatea a fost redusă pentru Euro 2020, cu un vârf de peste 26.000, urmărind înfrângerea Rusiei cu 3-0 în fața Belgiei, ca parte a unui program plin de șase meciuri în 12 zile, precum și victoria palpitantă a Spaniei asupra Elveției la penalty-uri în sferturile de finală .

„Terenul de aur” de pe arenă, care a făcut terenul de la deschiderea stadionului și a fost sub picioarele Zenit în timpul a trei victorii din Premier League rusă, este înlocuit în prezent într-un imens schimb de către personalul de la sol.

Fanii sunt invitați să cumpere „elemente” ale terenului, Zenit urmând să joace pe o nouă suprafață pentru primul lor meci acasă din sezon, împotriva lui Krasnodar pe 7 august.

Tot pe rt.com „Înțeleg dificultățile”: Putin susține Qatarul pentru Cupa Mondială 2022, spune că jocurile Euro 2020 din Rusia evidențiază „revenirea la normal”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *