canonizare Life Lifestyle National Natural parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa Sfinții Închisorilor Technology

Site-ul Basilica publică un interviu cu actorul ortodox Jonathan Jackson care afirmă că Părintele Gheorghe Calciu va fi canonizat

Ideologiilor care intră în conflict cu învățătura de credință nu le putem opune o altă ideologie – fie ea și de sorginte creștină. Nu ar face decât să adâncească dezbinarea. Doar Hristos ne unește. Ideologiile le putem combate doar cu smerenia și iubirea Lui, spune Jonathan Jackson, actor și cântăreț american convertit la Ortodoxie.

Actorul a acordat Agenției de știri Basilica un interviu exclusiv în format video. Prezentăm mai jos transcrierea parțială.

Basilica.ro: Cinstiți în mod special un anumit sfânt român?

Jonathan Jackson: Ce întrebare minunată, având în vedere că facem parte dintr-o parohie românească de aproximativ un an, ceea ce reprezintă o experiență incredibilă pentru mine și parohia mea. Abia acum aflu despre unii sfinți români.

În mod interesant, acum îmi vin în minte doi care nu au fost canonizați încă. Totuși eu și numeroși alți oameni credem că vor fi: Părintele Gheorghe Calciu și Părintele Arsenie Boca.

Despre părintele Gheorghe Calciu am aflat în urmă cu câțiva ani și am fost copleșit de povestea vieții sale. Am urmărit și documentarul despre viața lui și am întâlnit câțiva oameni care l-au cunoscut. Este un mărturisitor și sfânt al vremurilor noastre.

De curând am aflat câte ceva și despre Părintele Arsenie Boca și am fost profund impresionat de ceea ce am simțit odată cu întâlnirea pe care am avut-o cu povestea vieții sale. După ce i-am citit viața am fost la liturghie și am simțit ceva foarte profund. Simțeam foarte mult har, astfel că sunt nerăbdător să aflu cât mai multe despre el și alți sfinți români.

Un prieten minunat al nostru ne-a dat de curând o listă cu sfinți români despre care merită să ne informăm, lucru pe care abia aștept să îl fac.

Citiți și: Propunerea de canonizare a părintelui Gheorghe Calciu

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *