Model Știri

Johnson&Johnson retrage de pe piață cinci creme de protecție solară CANCERIGENE. Produsele se vindeau și în România

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Lanțurile de farmacii CVS Health, Walgreens Boots Alliance și retailerul Walmart Inc au început să retragă de pe rafturile lor produsele de protecție solară de la Johnson & Johnson, după ce J&J a declarat că a detectat o substanță chimică cancerigenă în unele mostre, menționează Reuters.

Compania farmaceutică și de bunuri de consum J&J a retras miercuri cinci creme de protecție solară marca Neutrogena și Aveeno și a recomandat consumatorilor să nu mai folosească produsele și să le arunce, după ce testele interne au descoperit niveluri scăzute de benzen în unele spray-uri.

Retragerea vine la două luni după ce farmacia online Valisure a depus o petiție la Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA), afirmând că a descoperit niveluri de benzen mai mari decât cele recomandate în peste o duzină de produse care oferă protecție sau ameliorare împotriva arsurilor solare, inclusiv spray-uri și loțiuni.

Walmart a declarat joi că a început să retragă produsele afectate, iar clienții care au cumpărat articolele respective le pot returna pentru rambursare. CVS și Walgreens au declarat că se conformează retragerii.

CVS a adăugat că a oprit, de asemenea, vânzările a două dintre produsele sale de vindecare a arsurilor solare, care se aflau în petiția lui Valisure. Alte produse la care s-a constatat că aveau benzen peste nivelurile recomandate erau de la companiile private Fruit of the Earth și Sunbum.

Benzenul este clasificat ca o substanță care poate provoca cancer în funcție de nivelul și de gradul de expunere.

J&J, ale cărei acțiuni au închis în scădere cu 1,2%, la 168,37 dolari, a declarat că benzenul nu este un ingredient al produselor sale de protecție solară și că investighează cauza contaminării.

„Expunerea zilnică la benzen în aceste produse de protecție solară în aerosoli la nivelurile detectate în testele noastre nu ar trebui să provoace consecințe negative asupra sănătății”, a declarat compania.

Cremele de protecție solară în aerosoli retrase de la J&J sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily defense, Neutrogena Ultra Sheer și Aveeno Protect + Refresh.

Compania este în contact cu alte agenții de reglementare cu privire la această retragere, a declarat un purtător de cuvânt al J&J, adăugând că anunțul de miercuri a fost specific acțiunii voluntare întreprinse în Statele Unite.

Retragerea este o nouă lovitură pentru J&J, unul dintre cei mai mari producători de produse de sănătate de consum din lume. Compania se confruntă deja cu o serie de procese legate de produsele sale din talc, implanturile de plasă vaginală și analgezicele opioide.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *