Politics Technology

Judecătorul federal anulează politica de imigrare din epoca Obama, interzice noii solicitanți DACA, dar permite înmatriculaților actuali să rămână în SUA

Un judecător federal al SUA a respins programul de acțiune amânată pentru sosiri în copilărie (DACA), considerându-l ilegal. Cu toate acestea, cei deja înscriși în politica de frontieră din epoca Obama vor putea să rămână în țară pentru moment.

Într-o hotărâre de vineri, judecătorul Curții Districtuale SUA, Andrew Hanen, a declarat că DACA nu are temei legal și a încălcat Legea privind procedura administrativă, un statut federal care reglementează modul în care agențiile emit politici și reglementări. Prin urmare, a ordonat Departamentului de Securitate Internă (DHS), care supraveghează programul, să nu mai aprobe noi cereri.

Introdus de administrația Barack Obama în 2012, DACA a amânat deportarea anumitor imigranți fără documente care au sosit în SUA în copilărie, permițându-le să rămână în țară și să obțină permise de muncă. În timp ce Hanen a decis că DHS trebuie să oprească iluminarea verde a noilor aplicații în cadrul politicii, el nu a ordonat guvernului să elimine protecțiile DACA de la peste 600.000 de imigranți deja aprobați.

„Aceste hotărâri nu rezolvă problema sutelor de mii de beneficiari DACA și a altor persoane care s-au bazat pe acest program timp de aproape un deceniu. Această încredere nu s-a diminuat și poate, de fapt, să fi crescut în timp ”, a spus judecătorul, adăugând că problema trebuie abordată printr-o hotărâre separată.

Deși DHS a încercat să anuleze DACA în 2017 sub conducerea președintelui Donald Trump, cazul a ajuns la Curtea Supremă și judecătorii s-au pronunțat împotriva agenției anul trecut. Oarecum ironic, instanța a citat Legea privind procedura administrativă pentru a menține DACA în viață, același statut invocat de Hanen vineri pentru a decide ilegal programul.

Curtea Supremă a recunoscut că DHS avea autoritatea de a pune capăt DACA, dar a declarat că cazul se referă „în primul rând la procedura pe care agenția a urmat-o în acest sens”. Cu toate acestea, Trump a ieșit din Casa Albă până la pronunțarea hotărârii, înlocuit de președintele Joe Biden, un susținător vocal al programului.

La scurt timp după ce a intrat în funcție, Biden a semnat o notă prin care promite să protejeze DACA, ordonând DHS să întreprindă „toate acțiunile corespunzătoare prevăzute de lege” pentru a menține politica în viață, în timp ce a cerut Congresului să legifereze o cale către cetățenie pentru imigranții acceptați în temeiul DACA. Deși nu a fost adoptat un astfel de proiect de lege, s-au făcut mai multe încercări, iar democrații ar fi încercat să abordeze problema într-un nou plan de infrastructură . Având în vedere jurămintele sale anterioare, în cazul în care dispoziția își va duce drumul către biroul lui Biden, este probabil să o semneze în lege.

De asemenea, pe rt.com, armata SUA zboară planuri de imigranți ilegali în jurul Americii în secret – mass-media

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.